Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geautomatiseerd pakstation stimuleert export van Chinese honing pomelo's

"De provincie Fujian had onlangs te lijden onder hagelstormen, maar het extreme weer had slechts een beperkte invloed op de fruitteelt in de regio. De honing pomelotelers hebben beschermhoezen rond het grootste deel van het fruit geplaatst. De oogst van dit seizoen zal medio augustus op de Chinese markt komen," zegt manager Yang van Xiamen Rayen.

"De witte pomelo is een van Fujian's traditionele variëteiten en is een populair exportproduct. Maar het areaal en de productie van deze pomelosoort blijven elk jaar toenemen, waardoor veel telers al veel geld hebben verloren door overaanbod."

"Bovendien heeft de rode honingpomelo sinds 2015 aan populariteit gewonnen in zowel China als in het buitenland. De prijs van de rode pomelo is veel hoger dan die van de witte variëteit. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel telers de witte honing pomelo vervangen door de rode variëteit. We schatten dat in dit nieuwe seizoen het areaal van witte honing pomelo met 15-20% is afgenomen, terwijl de plantages van de rode variëteit met meer dan 10% zijn uitgebreid."

"Naarmate de export van rode honing pomelo toeneemt, neemt het prijsverschil tussen de rode en de witte honing pomelo af. Dit jaar zal de exportprijs naar verwachting boven het prijsniveau van vorig jaar stijgen. Wat de export betreft, verwachten we dat de honing pomelo medio augustus op de markt zal komen. Het ziet er nu naar uit dat de overzeese markten zich grotendeels zullen hebben hersteld van de uitbraak van het coronavirus en we verwachten dan ook dat de export normaal zal verlopen." 

Xiamen Rayen exporteert voornamelijk honing pomelo naar Europa en Rusland. "De prijs-kwaliteitverhouding van Chinese honing pomelo is vrij goed en de smaak is populair bij de meeste overzeese consumenten. We hebben echter te maken met toenemende concurrentie van een groeiend aantal Chinese exportbedrijven. Bovendien is de concurrentie soms oneerlijk en dat zorgt voor chaos in de sector. Aan de andere kant oefenen sommige importeurs druk uit en richten zij zich alleen op de prijs en niet op de kwaliteit van het product. Als gevolg daarvan zijn er grote kwaliteitsverschillen tussen de producten op de markt. Een grotere focus op branding is nodig. Alleen dan krijgen bedrijven als Rayen, waar mensen waarde hechten aan productkwaliteit, goede zakelijke kansen."

"We hebben vorig jaar twee geautomatiseerde verwerkingslijnen geïnstalleerd, waardoor we de hoogste kwaliteit van onze producten kunnen garanderen en ons kunnen onderscheiden in deze competitieve markt. De nieuwe verwerkingslijn integreert de processen van wassen, sorteren, wegen en verpakken. We hebben een wekelijkse capaciteit van bijna 100 containers."

"Het aantal Chinese honing pomelo-pakstations met geautomatiseerde verwerkingslijnen is één hand te tellen, maar wij geloven dat innovatie de toekomst is. Bij geautomatiseerde lijnen is er minder kans dat het fruit tijdens de verwerking wordt beschadigd, wat de financiële verliezen zal verminderen. Mechanisatie zal ook de arbeidskosten verminderen. En omdat moderne apparatuur efficiënter is dan oude machines, zal het helpen om de impact op het milieu te verminderen," concludeert Yang.

Voor meer informatie:
Cherrie Yang - Manager
Xiamen Rayen Co., Ltd.
+86 136 2500 8165
cherrie@rayengroup.com
www.rayengroup.com

Publicatiedatum: