Henk Vlaeminck, Van Dijk Foods Belgium

"Tekorten en hoge prijzen voor Spaans steenfruit"

Tholen – “Het Spaanse steenfruitseizoen kenmerkt zich dit jaar door een zeer laag aanbod. Vanwege het slechte weer in Spanje was er tot een 10-tal dagen geleden niet veel steenfruit beschikbaar tot nu toe. Er is duidelijk minder fruit op de markt dan in andere jaren”, vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium. Abrikozen waren er tot twee weken terug nog voldoende, maar sinds vorige week zijn er tekorten. Ook gele nectarines en goede variëteiten pruimen zijn er niet genoeg om aan de vraag te voldoen.”

Tot op de dag van vandaag is de vraag naar steenfruit bij Van Dijk Foods Belgium zeer hoog. “Het goede weer van de afgelopen periode en het virus hebben wellicht bijgedragen aan de goede verkoop. Vanwege de tekorten op de markt en de hoge vraag liggen de prijzen op een hoog prijsniveau”, stelt Vlaeminck. “Over de kwaliteit van het steenfruit zijn we zeer tevreden, maar we spreken voor onszelf. Wij krijgen veel fruit binnen van Royal en die mannen zitten in het Zuiden van Spanje, waardoor zij wat minder last hebben gehad van het slechte weer.”

“We zijn dit jaar wat vroeger gestart met de verkoop van steenfruit in de laatste week van maart. Het eerste fruit dat wij verkopen komt uit bedekte teelt, dus we zijn al een tijdje bezig”, zegt Henk. “Het is dit jaar moeilijk na te gaan hoe de consumptie van steenfruit zich ontwikkelt. Door het virus kan niemand op vakantie, dus is iedereen thuis. Hierdoor is de consumptie van fruit in het algemeen gestegen.”

Niet alleen nectarines en perziken kampen met tekorten, ook Spaanse kersen zijn er dit jaar niet in overvloed. “Het is dit jaar super moeilijk om goede kwaliteit kersen te vinden. Dit komt ook door het slechte weer dat ze hebben gehad. Ook citroenen zijn deze maanden moeilijke producten. Citroenen zijn echte horecaproducten en de verkoop ligt zo goed als stil. We hopen dat wanneer de horeca open mag gaan, de verkoop weer op gang komt”, besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be  
www.vandijkfoods.be  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven