Een zoete en zwarte granaatappel voor premium markten

Binnenkort kan de consument kennismaken met Black Candy

Het moment dat de markt kan kennismaken met zoete zwarte granaatappelen komt alsmaar dichterbij. Voor de R36-variëteit, die in de handel zal luisteren naar de naam Black Candy, is in Spanje reeds de registratie als beschermd ras aangevraagd. Men hoopt die binnenkort ook in andere landen te verkrijgen.

Het nieuwe ras heeft een zwarte schil tijdens de groei en, eens rijp, wordt die purper. De besjes zijn helemaal rood, sappig en zoet en de zaadjes zijn klein.

De maat is gemiddeld, vergelijkbaar met die van het rode ras Acco, maar Black Candy is zoeter. "De nieuwste trends in het consumptielandschap wijzen in de richting van middelgrote maten", zegt de veredelaar van het ras, van het Spaanse Fertviher.

Sinds 2005 is de teler en landbouwingenieur op zoek naar een nieuw granaatappelras door middel van kruising of hybridisatie. De variëteit zag 5 jaar geleden het licht en viel bij de kweker op door z’n bijzondere zwartpurperen kleur en zoete smaak.

“Sinds er voor het eerst over onze nieuwe granaatappel in dit medium geschreven werd, hebben we veel telefoontjes gekregen en is de belangstelling groot. Voorlopig houden we de vermarkting van de eerste oogsten nog in eigen handen, maar we zijn op zoek naar een afzetbedrijf met een sterk merk waarmee we graag een exclusief akkoord zouden ondertekenen om met de Black Candy toegang te krijgen tot de premium fruitmarkten”, luidt het bij Fertviher. "Het zijn niet de grote volumes die ons interesseren, we richten ons volledig op de premium markten. Ook op internationaal vlak willen we in de toekomst diezelfde weg inslaan.”

Fertviher ziet ook een groot potentieel voor dit ras in de verwerkende industrie als sap of voor cosmetica. "We wachten nog de resultaten van enkele onderzoeken af die kunnen bevestigen dat deze granaatappel met zijn zwarte schil unieke voedingscomponenten heeft die niet terug te vinden zijn in de rode of bleke variëteiten”.

Naast Black Candy heeft Fertviher ook het rode en zoet smakende ras Supreme, dat reeds in Spanje op de markt is. "Hoewel er meerdere nieuwe interessante rassen worden ontwikkeld, zijn we van mening dat de markt niet verzadigd mag worden. We moeten ons veeleer concentreren op rassen die echt nieuwe eigenschappen bieden", zo luidt het afsluitend bij Fertviher.

 
Voor meer informatie:
Jesús Vivas
Fertviher
Tel.: +34 606 04 91 69 (Spanje)

Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven