Thailand en Taiwan open voor Italiaanse appelen

Nu de lokale autoriteiten het voorbereidende memorandum van overeenstemming goed hebben gekeurd, staan Italiaanse bedrijven klaar om te starten met de export naar deze twee grote markten in Azië. 

In Taiwan zullen consumenten binnenkort Italiaanse appelen kunnen proeven. Vorige week keurden de Taiwanese autoriteiten namelijk een memorandum van overeenstemming goed voor de import van appelen uit Italië. Deze goedkeuring was het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Taiwan (dat 24 mln inwoners telt) en de Italiaanse fytosanitaire dienst, die al in 2016 begon en gericht was op het creëren van de juiste voorwaarden om de export van Italiaanse appelen mogelijk te maken. 

“Dit is geweldig nieuws voor onze appeltelers," vertelt de Italiaanse minister van Landbouw, Teresa Bellanova aan news.italianfood.net. “De goedkeuring volgt op de succesvol afgesloten onderhandelingen met Thailand over de export van Italiaanse appelen in april. Ook werd er al overeenstemming bereikt over de export van rijst en vlees naar China en de export van Italiaanse pruimen naar Brazilië. Dit zijn stuk voor stuk grote markten en deze overeenkomsten zijn dan ook een lichtpuntje voor onze bedrijven die de afgelopen maanden zwaar op de proef gesteld werden tijdens de Covid-19-crisis."

De Italiaanse fytosanitaire dienst is momenteel bezig om te kijken welke van de geïnteresseerde bedrijven geschikt zijn om aan de exportprogramma's deel te nemen. Wanneer de lijst is overhandigd aan de Thaise en Taiwanese autoriteiten, dan zal de export nog op tijd voor het appelseizoen 2020 kunnen beginnen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven