Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Binnenlandse marktspeculatie stimuleert prijsstijging"

"Prijs van Chinese gember blijft stijgen"

"De Europese marktvraag naar Chinese gember is recentelijk gedaald, op het moment dat het buitenseizoen in de Europese landen van start is gegaan. De uitvoer van Chinese gember naar Europa is vervolgens vertraagd en de export is afgenomen. Tegelijkertijd werd de marktvraag vanuit het Midden-Oosten en Amerika sterker. Deze ontwikkeling maakt de daling van de Chinese gemberexport naar de Europese markt goed," zo stelt Jason, manager van Anqiu Tailai Foods.

"De exportprijs van Chinese gember is de afgelopen weken voortdurend gestegen. De cif-prijs (kostprijs, verzekering en vracht) van Chinese gember was ongeveer 1.500 dollar (1.338 euro) per ton in maart en april, maar is nu gestegen tot ongeveer 2.000 dollar (1785 euro) per ton. Uiteindelijk is deze prijs echter nog steeds aanvaardbaar voor onze klanten in het Midden-Oosten en Amerika."

Verse gember geoogst

"Wat de binnenlandse markt betreft, is de huidige aankoopprijs in de teeltgebieden 3,6 yuan (0,45 euro) per 0,5 kg. Vergeleken met de exportprijs is de binnenlandse prijs hoog. Dit komt vooral omdat de handelaren speculeren op de gembermarkt.

Bovendien hebben gember verwerkende fabrieken zeer specifieke eisen voor de grootte, de kwaliteit van het product en de mate van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in verse gember, die ook druk uitoefenen op de prijs. De telers zijn daarom geneigd om hun gember aan tussenpersonen te verkopen en de complexe handelingen van de gemberexport aan hen over te laten. Dit geeft tussenpersonen de ruimte om te speculeren over de gemberprijzen op de binnenlandse markt."

Voor meer informatie:
Jason
Anqiu Tailai Foods Co., Ltd.
Jason@tailaifoods.com
www.tailaifoods.com

Publicatiedatum: