Taramay is een belangrijke speler in de sector

De vraag naar tropisch fruit uit Andalusië blijft toenemen

Het in tropisch fruit gespecialiseerde Zuid-Spaanse Taramay heeft positieve verwachtingen voor het seizoen 2019/2020. De specialiteiten van het afzetbedrijf zijn avocado, papaja, cherimoya, mispel, guave en mango.

Het subtropische microklimaat in het zuiden van het Spanje is uitermate geschikt voor de teelt van deze fruitsoorten. De afgelopen jaren is de consumptie van avocado's fors toegenomen, zowel in Spanje als wereldwijd. Maar ook ander tropisch fruit valt steeds meer in de smaak bij de consument, waardoor het teeltareaal in Andalusië gestaag uitbreidt.

De groei van het afzetbedrijf is voornamelijk te danken aan de uitstekende samenwerking die het heeft opgebouwd met telers in de provincies Granada en Málaga, aan wie het mooie betalingsvoorwaarden biedt maar ook specifiek advies over de teelt van elk van de gewassen. Aan de andere zijde van de keten garandeert het dan weer de jaarronde aanvoer van producten aan haar klanten door de import van fruit uit Amerika tussen mei en augustus. Taramay hoopt in 2021 de kaap van 5.000 ton te nemen.

Avocado
Het afzetvenster van de avocado loopt van de lente tot aan het begin van de herfst. Andalusië staat in voor 85% van de avocado’s van Spaanse bodem. De talrijke toepassingen in gerechten en de groeiende aandacht van de consument voor gezond voedsel hebben van avocado de onbetwiste leider van het tropisch fruit gemaakt.Ook de Spaanse telers profiteren van het feit dat Taramay via de import van avocado's uit Zuid-Amerikaanse landen het fruit jaarrond aanbiedt. De prijzen zijn dit seizoen stabiel gebleven. Taramay zet 6 rassen af: Bacon, Fuerte, Hass, Lamb Hass, Pikerton en Reed.

Cherimoya
De afgelopen jaren is de Spaanse consumptie van cherimoya nagenoeg ongewijzigd gebleven, maar in enkele Europese landen is die wel gegroeid. Ook de cherimoya is belangrijk in het assortiment van Taramay, die voor dit fruit een beroep doet op telers uit de provincie Granada.

Papaja
De papaja’s van Taramay worden in de kuststreek van Granada geteeld. Vorig seizoen heeft het bedrijf met dit meerjarige gewas een flinke stap voorwaarts gezet op het gebied van kwaliteit. De papaja is heel gezond, onder andere door zijn antioxiderende eigenschappen, maar is ook veelzijdig. De papaja is goed voor de spijsvertering dankzij zijn hoge vezel- en watergehalte die een laxerende en zuiverende werking hebben

Voor meer informatie:
Taramay
Pol. Industrial Taramay, 5
Almuñécar (Granada) - Spanje
Tel.: +34 958 631 822
https://taramayfrutas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven