Minder overvloedige oogst in Spanje en Italië door ongunstige weersomstandigheden

Veel vraag naar Griekse groenten en fruit

De vraag naar Griekse groenten en fruit is momenteel erg sterk aangezien consumenten kiezen voor gezondere producten door de coronapandemie. Omdat de maatregelen van Griekenland tegen de pandemie doeltreffend zijn geweest, worden Griekse producten volgens een verslag van Tridge als veiliger beschouwd in vergelijking met andere producerende landen.

De minder overvloedige oogsten in Italië en Spanje, als gevolg van een combinatie van ongunstige weersomstandigheden en een tekort aan arbeidskrachten, hebben ook bijgedragen aan de toegenomen vraag naar Griekse producten. De sluiting van de grenzen in Spanje en Italië heeft de terugkeer van seizoensarbeiders naar de bedrijven vertraagd, een probleem dat zich in het grootste deel van Europa heeft voorgedaan.

Hoshik Shin, de oprichter en CEO van Tridge: "De effecten van Covid-19 zijn over de hele wereld merkbaar en veel inkopers zijn op zoek naar alternatieve leveranciers om aan de vraag naar veiligere en gezondere producten te voldoen. Naast de gevolgen van de pandemie kunnen ook de weersomstandigheden het gewas aanzienlijk beïnvloeden, wat betekent dat inkopers meer opties nodig hebben bij het zoeken naar leveranciers. Het gebruik van een online handelsplatform zoals Tridge kan meer opties bieden voor zowel inkopers als leveranciers, wat vooral belangrijk is als het gaat om het vinden van kwaliteitsproducten en goede prijzen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven