Eerste Colombiaanse Hass-avocado’s op weg naar China

Na de recente opening van de Chinese markt voor Colombiaanse Hass-avocado's is de eerste lading al op weg naar zijn nieuwe bestemming. Een container met 23 ton fruit van het bedrijf Cartama zal naar verwachting op 28 juni in China aankomen.

“Dit is zeer goed nieuws voor ons land en voor de Colombiaanse avocadotelers, voor wie steeds meer markten opengaan. Vanuit ICA, het Colombiaanse Land- en Tuinbouwinstituut, hebben we de telers technische ondersteuning geboden, zodat ze kunnen voldoen aan alle exportvoorwaarden”, zegt Deyanira Barrero León, de algemeen directeur van ICA.

Het Instituut heeft in de haven van Buenaventura voor een bewaarplaats gezorgd, vanwaaruit de eerste lading naar Shanghai vertrok. Voordien, op 25 en 26 mei, had ICA het fruit eerst grondig geïnspecteerd in het pakstation in Guática, in het departement Risaralda.

In 2019 exporteerde Colombia 44.570 ton Hass avocado’s, 48% meer dan in 2018, ter waarde van €80.000. De belangrijkste exportbestemmingen waren Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België en de Verenigde Staten. Samen waren ze goed voor 92% van de globale import van Colombiaanse Hass-avocado’s. De rest werd geëxporteerd naar onder meer Frankrijk, Curaçao, Saoedi-Arabië, Canada, Costa Rica, Aruba, Panama, Duitsland, Rusland, Portugal, de Verenigde Arabische Emiraten, Hongkong, Zweden en Argentinië.

De meeste avocado’s kwamen uit het departement Antioquia, waar het teeltareaal 5.545 hectare bedroeg, gevolgd door Risaralda met 1.402 hectare. Maar ook in Caldas, Quindío, Valle del Cauca, Tolima, Cundinamarca, Cauca en Santander worden Hass-avocado’s geteeld.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven