Camposol ziet omzet met 12,6% stijgen dankzij groei mango's en druiven

Camposol heeft haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2020 gepubliceerd. Het EBITDA bedroeg €3,3 mln en de EBITDA-marge 5,8%. De omzet bedroeg €57,3 mln, hetgeen een stijging van 12,6% betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Deze groei is vooral te danken aan de toename van de volumes mango's en druiven. De LTM en EBITDA bedroegen respectievelijk €300,5 mln en €105,9 mln. Op 31 maart was het kassaldo van het bedrijf €26,2 mln en de netto-hefboomwerkingsratio 3,3x. 

Het bedrijf blijft werken aan het realiseren van haar strategie om jaarrond fruit te kunnen leveren aan haar wereldwijde klantenbestand en vult haar activiteiten in Peru daarom aan met investeringen in Colombia, Uruguay en sinds kort ook Chili.

In januari 2020 keerde Camposol terug op de internationale kapitaalmarkt door met succes onderhandse leningen te plaatsen ten bedrage van €315,2 mln. De opbrengsten hiervan werden benut om alle uitstaande langetermijnschulden te herfinancieren bij commerciële banken en om een deel van de uitbreiding CAPEX te financieren. 

"Met deze succesvolle transactie op de kapitaalmarkt hebben we onze financiële flexibiliteit verbeterd en zijn we in staat door te gaan met het uitvoeren van onze strategie, die nu relevanter is dan ooit, gezien de onzekerheden veroorzaakt door de Covid-19-pandemie," aldus Jorge Ramirez Rubio, directeur van Camposol. 

Voor een volledig overzicht van de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2020, klik hier.

Voor meer informatie:
Andrés Colichón Sas
Camposol
Email: acolichon@camposol.com.pe 
www.camposol.com.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven