Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camposol ziet omzet met 12,6% stijgen dankzij groei mango's en druiven

Camposol heeft haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2020 gepubliceerd. Het EBITDA bedroeg €3,3 mln en de EBITDA-marge 5,8%. De omzet bedroeg €57,3 mln, hetgeen een stijging van 12,6% betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Deze groei is vooral te danken aan de toename van de volumes mango's en druiven. De LTM en EBITDA bedroegen respectievelijk €300,5 mln en €105,9 mln. Op 31 maart was het kassaldo van het bedrijf €26,2 mln en de netto-hefboomwerkingsratio 3,3x. 

Het bedrijf blijft werken aan het realiseren van haar strategie om jaarrond fruit te kunnen leveren aan haar wereldwijde klantenbestand en vult haar activiteiten in Peru daarom aan met investeringen in Colombia, Uruguay en sinds kort ook Chili.

In januari 2020 keerde Camposol terug op de internationale kapitaalmarkt door met succes onderhandse leningen te plaatsen ten bedrage van €315,2 mln. De opbrengsten hiervan werden benut om alle uitstaande langetermijnschulden te herfinancieren bij commerciële banken en om een deel van de uitbreiding CAPEX te financieren. 

"Met deze succesvolle transactie op de kapitaalmarkt hebben we onze financiële flexibiliteit verbeterd en zijn we in staat door te gaan met het uitvoeren van onze strategie, die nu relevanter is dan ooit, gezien de onzekerheden veroorzaakt door de Covid-19-pandemie," aldus Jorge Ramirez Rubio, directeur van Camposol. 

Voor een volledig overzicht van de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2020, klik hier.

Voor meer informatie:
Andrés Colichón Sas
Camposol
Email: acolichon@camposol.com.pe 
www.camposol.com.pe

Publicatiedatum: