Marktinformatie Flandria

"Aubergine- en komkommerprijzen blijven redelijk stabiel"

Het zonnige weer zorgt bij de paprika’s voor een mooi aanbod. Op de klok zien we ruime aantallen paprika, vooral rood en geel zijn goed vertegenwoordigd. Geel is op dit moment het voordeligst in prijs. "Dankzij het goede weer worden we dezer dagen getrakteerd op sla met zware krop. Voldoende aanbod, prijzen halveren ten opzichte van vorige week", aldus LAVA.

Het blijft zonnig en warm weer. Dit heeft een gunstige invloed op de meeste producten, zoals tomaten, aubergines, komkommers, courgettes… Ruimere volumes terug te vinden op de klok in vergelijking met voorgaande jaren. Noteringen van courgettes en tomaten zakken nog iets verder in vergelijking met vorige week, consumentvriendelijke prijzen. Voor aubergines en komkommers blijven prijzen redelijk stabiel, de vraag is aanwezig.

Bloemkolen blijven duur, onregelmatige aanvoer zorgt voor stevige prijzen. Het goede weer zorgt ook voor een dalende vraag naar prei en witloof, noteringen zakken, maar blijven goed voor deze periode van het jaar. Volume asperges neemt af. Opnieuw aanbod van broccoli, aantallen groeien week na week.

Bron: LAVA nieuwsbrief

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven