5 jaar NutriProfiel

Voedingsadvies op basis van vitaminen

NutriProfiel viert vandaag haar vijfjarig bestaan. NutriProfiel is een voedingsadvies op basis van de waarden van vitamines B6, B12, D en foliumzuur in het bloed en een analyse van het voedingspatroon. Vanuit de wetenschappelijke basis van Wageningen University & Research en het klinische lab van Ziekenhuis Gelderse Vallei is de afgelopen jaren gewerkt aan dit product.

Het persoonlijk voedingsadvies van NutriProfiel draagt bij aan (secundaire) preventie, kostenbesparing en gezondheidswinst.

Door de hoge werkdruk en snelle poliklinische bezoeken lukt het artsen niet altijd om een goede voedingsanamnese af te nemen. Daar helpt NutriProfiel bij. Artsen zien het voedingsadvies terug in het elektronische zorgdossier. De patiënt ziet het advies direct na het invullen van de vragenlijst.

De praktische tips motiveren om in kleine stapjes de voeding te verbeteren. De patiënt kiest zelf met welke aanpassing gestart wordt. Veranderingen zijn daardoor beter vol te houden. Voor artsen zijn de bloedwaarden beter te interpreteren: komt een te lage bloedwaarde door slechte voeding of is er iets mis met de opname? Plus dat het hen inzicht geeft in de rol van voeding.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven