Webinars 'Ondernemen tijdens de coronacrisis'

Speciaal voor haar relaties organiseert BDO de webinar reeks ‘Ondernemen tijdens de coronacrisis' – mogelijkheden en tips. In een aantal sessies verdeeld over de regio's informeren zij deelnemers over actuele onderwerpen, worden praktijkcases behandeld en krijgen de deelnemers tips voor de korte én lange termijn.

Webinar Verlenging en wijziging NOW-regeling
De NOW-regeling voor een tegemoetkoming in de loonkosten bij substantieel omzetverlies wordt verlengd vanaf 1 juni, maar wel onder gewijzigde voorwaarden. Zo is het kabinet van plan om de boete bij bedrijfseconomisch ontslag te laten vervallen. Dit betekent dat het mogelijk wordt om, naast een beroep op de NOW-regeling, een reorganisatie door te voeren. Uiteraard zal het UWV wel blijven toetsen dat de reorganisatie niet verder gaat dan redelijkerwijs noodzakelijk is. Hiernaast komen er bij de verlenging van de NOW-regeling aanvullende beperkingen voor winstuitkeringen, dividend en de inkoop van eigen aandelen. Ook zal er meer aandacht zijn voor scholing en transitie van werknemers naar sectoren die het door de coronacrisis drukker dan ooit hebben. Het kabinet werkt momenteel aan de uitwerking van de extra eisen en aanpassingen. Tijdens het webinar informeren onze specialisten u over de belangrijkste wijzigingen.

Webinar Wendbaarheid gevraagd: hoe komen bedrijven sterker uit de crisis?
Bij veel bedrijven en organisaties is de uitdaging op dit moment enorm: hoe komen we het beste door deze crisis heen? Op dit moment gaat – terecht – veel aandacht uit naar het beheersen van de korte termijn liquiditeit. Zodra de situatie zich enigszins lijkt te stabiliseren, kunt u ook nadenken over de verdere impact op uw bedrijfsvoering, uw sector en uw toekomstperspectief. In dit webinar nemen wij u mee in de te zetten stappen om de impact van covid-19 op de (brede) bedrijfsvoering in kaart te brengen, scenario’s voor uw bedrijf uit te werken en de meest effectieve set aan maatregelen te definiëren. Zo bent u in staat snel nieuwe situaties te signaleren en vervolgens voor iedere situatie de meest effectieve strategie en maatregelen toe te passen om risico’s te beperken en kansen te realiseren.

Webinar Financieringsmogelijkheden in tijden van corona
De experts van BDO nemen u mee in de ins en outs rond financieren in tijden van corona, onder andere in de mogelijkheden die er zijn om een door de staat gegarandeerde financiering aan te trekken. Denk daarbij onder meer aan de zogenaamde KK-C, BMKB-C en GO-C regelingen. Deze regelingen kennen allemaal hun eigen specifieke voorwaarden en benodigde financiële onderbouwing waar onze specialisten u tijdens het webinar over bijpraten. Ook gaan zij in op de niet-bancaire geldverstrekkers die financieringen kunnen verstrekken onder staatsgarantie.

Webinar Fiscale maatregelen coronacrisis
Er is een breed pakket aan fiscale maatregelen aangekondigd om de negatieve economische gevolgen van de coronacrisis op te vangen, waaronder het lager ‘gebruikelijk loon’, de coronareserve, de betaalpauze hypotheken en renteaftrek en uitstel van het wetsvoorstel ‘excessief lenen’. Daarnaast zijn er diverse aandachtspunten op btw-gebied waarmee u als ondernemer rekening dient te houden. In dit webinar behandelen onze fiscalisten de belangrijkste maatregelen.

Meer informatie over de inhoud van de webinars is hier te vinden: https://evenementenbdo.nl/webinars-corona-hollandmidden/
De link naar de landelijke reek per regio staat hier vermeld: https://www.bdo.nl/nl-nl/evenementen

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven