Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agricola Campidanese:

Nieuwe meloenrassen Corallo en Eleonora positief ontvangen

Het zomerseizoen van L'orto di Eleonora op het Italiaanse eiland Sardinië is minstens 10 dagen eerder van start gegaan en de eerste feedback is zeer positief. "We zijn meer dan 2 weken geleden begonnen met het product uit de kas. De vraag is groot en de prijzen lijken stabieler dan vorig jaar. Met de post-pandemische heropening hebben we een groei van het aantal bestellingen opgemerkt, waarbij de consumptie in alle regio's is herverdeeld," zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van Agricola Campidanese.

"Onze vlaggenschipproducten zijn Eleonora, de pitloze donkergroene watermeloen, en de meloen Corallo, die toegevoegd zijn aan het assortiment van miniwatermeloenen en de klassieke cantaloupe meloen. De catalogus wordt aangevuld vanaf de eerste dagen van juni door de watermeloen Gavina. Een paar dagen later is Majores aan de beurt. Dit is een meloen die opvalt door zijn knapperigheid en houdbaarheid tot 20 dagen."


Eleonora

"Het warme weer geeft ons de wind in de rug, niet alleen vanuit het oogpunt van de teelt, met een optimale groei van alle gewassen, maar ook vanuit commercieel oogpunt aangezien de consumenten dit fruit graag eten en zelfs kopen tegen bovengemiddelde prijzen (2 euro)."


Linkerfoto: cantaloupe meloen en rechts de nieuwe variëteit Corallo

"Wij leveren 90% van onze meloenen aan de binnenlandse detailhandel en vanaf volgende week, zodra de beschikbare volumes toenemen, gaan we ook naar het buitenland, met name naar Zwitserland en Nederland. We staan aan het begin van een seizoen dat meestal eind september afloopt. De resultaten van de eerste verkoopdagen geven ons goede hoop, maar we moeten afwachten wat er in de komende week gaat gebeuren. De koopkracht van veel Italianen is door de coronacrisis aanzienlijk afgenomen en dat betekent dat deze zomerproducten niet kunnen worden gekocht door een deel van de consumenten. We zullen daarom niet gek opkijken van een aanzienlijke daling van de prijzen als gevolg daarvan."

Voor meer informatie:
Salvatore Lotta
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (Sardinië)
Italië
+39 0783 022 959
info@agricolacampidanese.it
www.lortodieleonora.com

Publicatiedatum: