Siciliaans honingmeloenseizoen van start

Binnenkort komen de eerste honingmeloen op de markt, die op hun beurt het seizoen van de cantaloupe meloen volgen en continuïteit geven, zij het met de nodige verschillen, aan de productie van Siciliaanse aromatische meloenen. In het Belicedal (bij Palermo), een gebied dat van oudsher is aangewezen voor de teelt van gele honingmeloenen, specialiseert het bedrijf Sicilia Bedda, onder beheer van Tommaso Ciaccio en Franco Altamore, zich al jaren in deze meloenteelt.

"We zijn gewend om het seizoen in deze tijd van het jaar te beginnen," vertellen Tommaso en Franco, "om door te gaan tot eind oktober. De verschillende hoogtes waar onze percelen zich bevinden, geven ons de mogelijkheid om stapsgewijs te oogsten. Naarmate het seizoen vordert, stijgen we met de oogst mee in de hoogte, tot we het halfhoge terrein bereiken met de meloenen die we later in het seizoen oogsten."

Honingmeloen
"We vertrouwen op de cultivar die we altijd hebben gebruikt en onze zakelijke klanten zijn daar blij mee. De schil van deze meloen is intens geel van kleur en is daarbij ook sterk, waardoor de meloen niet snel zal beschadigen tijdens het transport en bij verdere verwerking. Het vruchtvlees is knapperig, geurig en zeer aromatisch. Hij heeft een uitstekende smaak, wij oogsten onze meloenen niet als de Brixwaarde niet hoger is dan 14 graden. Onze meloen is verpakt in elegante kartonnen dozen van 60x40x17, 50x30x17 en 30x40x17."

Het bedrijf Sicilia Bedda teelt gele honingmeloen op ongeveer 150 hectare en bedient de Italiaanse en buitenlandse markten van Midden- en Noord-Europa. De marketingkanalen zijn groothandel en grootschalige distributie. Frankrijk, Duitsland, België en Nederland zijn in volgorde de belangrijkste bestemmingen, waar elk jaar weer andere markten aan worden toegevoegd. "Onze grootste concurrent is Spanje, maar wij zijn van mening dat de kwaliteit van onze Siciliaanse meloen beter is," zeggen de twee ondernemers.

Watermeloen
Hoewel de kernactiviteit van het bedrijf de gele honingmeloen is, teelt het bedrijf op 30 ha een aanzienlijke hoeveelheid watermeloenen. Deze meloen is met de huidige hoge temperaturen in heel Italië nog steeds erg in trek.

Het bedrijf heeft niet alleen een moderne en bijgewerkte website, maar is ook aanwezig op sociale kanalen zoals Facebook en Instagram.

Voor meer informatie:
Tommaso Ciaccio en Franco Altamore
Az. Agr. Sicilië Bedda SS
+39 388 355 2614
siciliabedda@legalmail.it
www.melonisiciliabedda.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven