Oogst vroege perziken begonnen in Griekenland

In Griekenland is de oogst van vroege perzikrassen (François, Lolita, etc.) begonnen. De kwaliteit en maten van het fruit zijn goed. Dit seizoen ging van start met prima prijzen, variërend tussen de €0,90 en €1,20.  

De Griekse nectarine- en perzikenoogst is normaal en de opbrengsten stemmen tot tevredenheid. De vooruitzichten voor alle rassen zijn goed.  

Tassos Chalkidis, voorzitter van de Telersvereniging in Veria, vertelde aan AgroTypos dat de oogst van zeer vroege perzikenrassen in Imathia is begonnen. "De maten zijn dit seizoen goed, evenals de telersprijzen. Ook de vraag is sterk, mede dankzij de hogere fruitconsumptie vanwege de pandemie." 

Ramingen Europese nectarine- en perzikenoogst
De vooruitzichten voor het Europese steenfruitseizoen 2020 werden via een teleconferentie op 22 mei door Europech bekendgemaakt.

De totale Europese nectarine- en perzikenoogst zal dit jaar naar verwachting 2,4 mln ton bedragen en dat is 19% lager dan in 2019 en betekent ook een daling ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. 

Volgens de ramingen zal de oogst in Italië 820.000 ton bedragen, die in Griekenland 303.500 ton, in Spanje 1,1 mln ton en die in Frankrijk 183.000 ton. 

 

Bron: agrotypos.gr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven