Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Betrouwbare logistieke oplossingen cruciaal om te kunnen beantwoorden aan groeiende vraag uit Europa

Export Mexicaanse mango's naar Europa verloopt nog altijd soepel dankzij wekelijks luchtvrachtservice

Dachser de México, een logistieke dienstverlener die onderdeel uitmaakt van het Dachser netwerk, heeft bekendgemaakt dat haar wekelijkse luchtvrachtservice van Mexico naar vijf Europese bestemmingen een betrouwbare goederenstroom zal garanderen, nu het transport over zee kampt met aanhoudende verstoringen. Dit is met name voor exporteurs van Mexicaanse mango's van groot belang, aangezien het seizoen in volle gang is. 

De afgelopen 10 jaar is de mangomarkt jaarlijks met 5% gegroeid. Europa is de grootste importeur van dit populaire steenfruit en Mexico is de grootste exporteur. 

Om tegemoet te komen aan de behoeften van mango-exporteurs heeft Dachser México vijf Europese bestemmingen opgenomen in haar vrachtvluchtschema: Frankfurt, Parijs, Madrid, Amsterdan en Londen. 

"Gezien de recente ontregeling van het wereldwijde zee- en luchttransport bieden de luchtvrachtdiensten van Dachser México Mexicaanse exporteurs de zekerheid dat zij hun producten zonder problemen naar Europese bestemmingen kunnen verladen," zegt Edgardo Hamon van Dachser Air & Sea Logistics México. "Wanneer Dascher het luchttransport regelt dan zijn onze klanten verzekerd van de juiste expertise."

Deze vrachtvluchten garanderen een betrouwbaar transport van verse mango's naar strategische Europese markten. De samenwerking met Dachser México biedt exporteurs de volgende voordelen: 

  • Een toegewijd team dan 24/7 beschikbaar is
  • Wekelijkse vluchten naar Europese bestemmingen 
  • Transparante supply chain en directe dienstverlening
  • Rechtstreekse toegang tot het uitgebreide Europese logistieke netwerk van Dachser 

De EU is goed voor ongeveer 28% van de wereldwijde import van mango's. Dankzij de hoge voedingswaarde en kenmerkende smaak van het fruit is de consumptie exponentieel toegenomen in Europa, waar de belangstelling voor gezonde voeding groeit. 

Het lange Mexicaanse mangoseizoen, dat in maart begint en tot en met september duurt, overlapt met het huidige Europese consumptiepatroon. Mexicaanse exporteurs hebben daarom behoefte aan betrouwbare logistieke oplossingen om hun mango's vers en op tijd op de markten van bestemming te krijgen. 

"Ons uiteindelijke doel is om onze klanten oplossingen te bieden voor logistieke uitdagingen," zegt Hamon. "Met onze wekelijkse service kunnen we het hele seizoen een betrouwbaar transport naar Europa garanderen."

 

Voor meer informatie:
Natalia Olawella
Dachser Americas Air & Sea Logistics Corp.
Tel: +1 (954) 524-0264
Email: natalia.olawella@dachser.com 

Publicatiedatum: