Celal Caglayan, Sweet Pink Foods

"Door groenten- en fruitpakketten te verkopen konden we sluiting horeca opvangen"

Tholen – Groothandel Sweet Pink Foods is zo’n drie jaar geleden opgestart door Celal Caglayan en focust zich voornamelijk op de horeca. “Van luxe restaurants tot sushi- en wokrestaurants, pizzeria's en pitazaken. We bieden een zeer uitgebreid assortiment aan: alle producten van kruiden tot gesneden groenten en specialiteiten zijn bij ons te verkrijgen. Onze focus ligt op het bieden van kwalitatief goede producten. We kopen onze producten voornamelijk in bij BelOrta en Aartsen. Veel van onze klanten zitten in Antwerpen en omstreken en daarom zijn we opzoek naar een nieuw magazijn op de groothandelsmarkt in Kielsbroek. Momenteel zijn we gevestigd op de site van BelOrta in Sint-Katelijne-Waver.”

“Tijdens de Ramadan hebben we dit jaar veel dadels en gedroogde vijgen verkocht. De dadels gingen voornamelijk naar mensen die ook echt meedoen aan de Ramadan, maar gedroogde vijgen verkopen we ook veel aan Belgische klanten. Het is een product dat steeds populairder wordt”, constateert Caglayan. Om ook hun Turkse klanten tegemoet te komen heeft Sweet Pink Foods ook diverse Turkse specialiteiten zoals groenten en pepers in het assortiment. “Tevens zoeken we ook zelf de aardappelen uit voor onze klanten die Kumpir aanbieden. Dat moeten echt grote aardappelen zijn, dus is het belangrijk dat wij die zelf uitzoeken.”

Om in coronatijden het hoofd boven water te houden, heeft Sweet Pink Foods levering aan huis in het leven geroepen. “Al onze klanten moesten sluiten, dus dan moet je met een oplossing komen om aan het werk te blijven. We speelden al langer met het idee om ook aan particulieren te leveren, dus hebben we het idee uitgerold en zijn we groenten- en fruitpakketten gaat maken voor de mensen thuis”, stelt de handelaar. “Om ons steentje bij te dragen aan de zorgsector die in de afgelopen maanden erg hard hebben gewerkt, konden de zorgmedewerkers met korting onze groenten- en fruitboxen bestellen.”

“Via Facebook en Instagram hebben we de pakketten gepromoot en ook aan de mensen gevraagd wat voor producten ze graag in het pakket wilden terugvinden. We hebben drie verschillende pakketten beschikbaar gesteld, een fruitpakket, een groentenpakket en een combinatiepakket. We hebben ook elke week een extra product erbij gedaan om de mensen te verrassen. De pakketten zijn met veel enthousiasme ontvangen en we zijn van plan om ook na de crisis door te gaan met de pakketten. We denken er ook aan om een website te bouwen waar mensen hun groenten en fruit kunnen bestellen. We hebben nog een hoop plannen voor de toekomst, maar eerst wachten we op de opening van de horeca die op 8 juni gepland staat”, besluit Celal.

Voor meer informatie:
Celal Caglayan
Sweet Pink Foods
+32(0)468 411 607
info@sweetpinkfoods.com
www.facebook.com/sweetpinkfoods 
www.instagram.com/sweetpinkfoods
www.sweetpinkfoods.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven