Indiase IG International zet flink in op blauwe bessen

Onder het toezicht van een team uit Australië heeft fruitimporteur IG International in samenwerking met MBO & Mano Baiolakis de eerste grote blauwe bessenoogst in India binnengehaald.

Deze unieke joint venture zag in 2017 het levenslicht met als doel het telen van premium blauwe bessen voor de Indiase consument op Indiase bodem. 

Het project is het eerste grootschalige teeltproject voor blauwe bessen in India. Na de eerste drie jaar de uitdaging van het Indiase klimaat te hebben overwonnen en veel werk te hebben verzet, konden de eerste blauwe bessen onlangs met succes worden geplukt. 

Het oogstseizoen loopt van februari tot mei. Dit is een strategisch venster omdat het seizoen in Chili dan ten einde loopt en dat op het noordelijk halfrond pas begint, waardoor de beschikbaarheid in deze periode gering is. 

De sappige en knapperige bessen, met een diameter van 20mm, worden exclusief door IG Berries geteeld. Dankzij de vele gezonde eigenschappen van het fruit, onder andere ter voorkoming van hart- en vaatziekten, diabetes en voor het behoud van een goede hersenfunctie, gezonde bloeddruk en cholesterolgehalte, wordt dit antioxidantenrijke fruit aangemerkt als 'superfood'. 

Blauwe bessen bevatten weinig calorieën en hebben een hoge voedingswaarde. Vandaar dat de consumptie en afzet onder de stedelijke bevolking steeds verder toeneemt. Het fruit is daarnaast ook smakelijk en makkelijk te eten.

IGIPL-directeur, Tarun Arora, vertelde aan de media dat de kwaliteit, prijs en rendabiliteit van de blauwe bessen ongeëvenaard zijn en hij liet tevens weten overtuigd te zijn van het vermogen van India om te concurreren op de internationale blauwe bessenmarkt en tegen 2024 een plaats in de top vijf van blauwe bessenproducerende landen in Azië te veroveren.  

Met de inkoop van verse AGF in 22 landen en de handel in meer dan 32 AGF-categorieën heeft IGIPL haar positie als één van India's grootste AGF-importeurs al ruimschoots bewezen.  

 

Voor meer informatie: 
Shubha Wadhawan
IG International
Mobile: +91-9899487775
Email: shubhawadhawan@iginternational.net  
www.iginternational.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven