Boragen en Dole Fresh Fruit

Nieuwe samenwerking tegen bananenziekte Black Sigatoka

Boragen, een toonaangevend platform voor de ontwikkeling van op borium gebaseerde oplossingen, heeft bekendgemaakt dat het samen gaat werken met Dole Fresh Fruit, een dochteronderneming van Dole Food. Dole is op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen in haar strijd tegen Black Sigatoka, één van de meest voorkomende en verwoestende bananenziekten. 

"Nu de druk om het gebruik van chemicaliën te verminderen verder toeneemt en het aantal beschikbare gewasbeschermingsmiddelen afneemt, is de behoefte aan alternatieven om deze ziekte te bestrijden nog sterker," legt Patricio Gutiérrez uit, directeur onderzoek en innovatie bij Dole Fresh Fruit. "We kijken dan ook uit naar onze samenwerking met Boragen voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen om dit voedzame basisgewas te beschermen en tegelijk de duurzaamheid van de bananensector te verbeteren, zowel in maatschappelijk, ecologisch als economisch opzicht." 

Black Sigatoka wordt veroorzaakt door de schimmel Mycosphaerella fijiensis en is één van de meest verwoestende ziekten die de bananenteelt bedreigt. De ziekte is resistent geworden tegen diverse fungiciden en wanneer zij niet bestreden wordt, dan kan een bananenplantage in luttele weken volledig verloren gaan. Gezien het grote economische belang van dit gewas voor vele landen is de schade die deze ziekte veroorzaakt aanzienlijk. 

"We moeten nieuwe en innovatieve oplossingen vinden om deze schimmel te beheersen," aldus Tony Liu, directeur en medeoprichter van Boragen. "We zijn blij de samenwerking met Dole aan te gaan om op boriumgebaseerde oplossingen te testen om de gevolgen van deze ziekte voor de bananensector te verkleinen."

Borium is een essentieel micronutriënt voor planten en staat sinds kort in de belangstelling van de biowetenschappen, waarbij er baanbrekende toepassingen voor de farmaceutische sector werden ontdekt. Deze wetenschappelijke bevestiging laat het grote potentieel van borium zien, waaronder de toepassingsmogelijkheden binnen de land- en tuinbouw.   

Om dit potentieel aan te wenden, zet Boragen de expertise van haar team en unieke op borium gebaseerde 'toolbox' in voor de ontwikkeling van nieuwe agrochemische stoffen met een krachtige werking tegen een breed spectrum aan schimmels. De gewasbeschermingsbibliotheek van Boragen omvat stoffen die over eigenschappen beschikken om resistentie te voorkomen en minder actieve ingrediënten vereisen dan de bestaande producten, waarvan het gebruik in een aantal regio's ter discussie staat. Boragen streeft ernaar nieuwe en duurzame middelen te ontwikkelen waarmee telers de huidige problematiek met betrekking tot resistentie kunnen bestrijden, en waarmee tegelijkertijd de milieubelasting kan worden beperkt.  

 

Voor meer informatie: :
Kristi Lee-John
Tel: +1 (919) 270-8054
Email: klee@crossroadsb2b.com
www.boragenbio.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven