"Zuid-Amerikaanse markt verwelkomt verse knoflook"

"Chinese knoflook uit bewaring blijft de Zuidoost-Aziatische markt domineren"

De knoflookoogst begon rond begin mei in Jinxiang, Shandong. In die tijd van het jaar droogt de verse knoflook aan de lucht. De eerste scheepscontainers met Chinese knoflook waren medio mei al vertrokken naar Zuid-Amerika. Du Jiayi van Jinxiang County Hefulong Food Import and Export licht de oogst- en exportomstandigheden in de Chinese knoflooksector toe.

"Onze export naar Zuidoost-Azië en Zuid-Azië werd niet ernstig verstoord door de uitbraak van de Covid-19. Sommige landen sloten een aantal van hun havens en de snelheid van overzeese orders vertraagde, maar voor het overige blijft het totale volume van onze orders hoog. Onze export is meer dan 30% hoger dan vorig jaar."

"Het totale knoflookareaal is in 2020 met 20% toegenomen. Bovendien is de kwaliteit van de knoflook beter dan vorig jaar. Ook de productie per hectare is met 10% toegenomen. De huidige aankoopprijs van halfdroge Taikong knoflook uit Jinxiang is ongeveer 1,5 yuan (0,19 euro) per 0,5 kg, een veel lagere prijs dan vorig jaar," zegt Du.

"De totale oppervlakte van de knoflookplantages is tegen 2020 met 20% toegenomen. Bovendien is de kwaliteit van de knoflook beter dan vorig jaar. Ook de productie per hectare is met 10% toegenomen. De huidige aankoopprijs voor halfdroge Taikong knoflook uit Jinxiang is ongeveer 1,5 yuan [0,21 USD] per 0,5 kg,", vervolgt Du Jiayi.

"We exporteren nog steeds grote hoeveelheden knoflook uit de koelopslag naar Zuidoost-Azië en Zuid-Azië. De exportprijs ligt rond de 500 dollar (453 euro) per ton. Sommige importeurs in Zuid-Amerika zijn al begonnen met de aankoop van verse knoflook. De knoflook is echter nog niet voldoende gedroogd, omdat we nog steeds in het luchtdroogseizoen zitten. De verwachting is dat we eind mei beginnen met het verzenden van grote hoeveelheden knoflook."

"Knoflook is een essentieel product in elke keuken. De vraag van de buitenlandse supermarkten is tijdens deze pandemie zelfs toegenomen. Bovendien verwachten we, door de relatief hoge kwaliteit van het product en de lage prijs, een toename van de export ten opzichte van vorig jaar. Bovendien was het volume van knoflook die in Zuid-Amerika is geteeld volgens onze bronnen niet zo hoog als vorig jaar. En ook het knoflookverkoopseizoen in Brazilië en Argentinië is bijna voorbij. Daarom verwachten we dat de vraag naar Chinese knoflook op de Zuid-Amerikaanse markt dit jaar hoog zal blijven."

Jinxiang County Hefulong Food Import and Export heeft een jaarlijkse export van 3.000 containers. Het bedrijf exporteert voornamelijk Chinese tuinbouwproducten naar Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Sommige producten van het bedrijf zijn GlobalGAP, BRC, SEDEX en SMETA gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Du Jiayi
Jinxiang County Hefulong Food Import and Export Co.
+86 15054856072
shaquille@huaguangfood.net
www.huaguangfood.net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven