"Innovatie is de sleutel"

Chinese kiwibessenoogst iets vroeger van start

Kiwibessen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden op de Chinese markt, hoewel het nog steeds een fruitsoort met een minderheidsbelang is. De kiwibes is rijk aan voedingsstoffen en heeft een uniek uiterlijk. De oogst staat op het punt om te beginnen. Fan Jinming van Chengdu Future Agrow vertelt over de teeltomstandigheden van de kiwibes dit seizoen:

"Enkele weken geleden, toen de bomen in bloei stonden, gebruikten we bijen om de kiwibesbloesem te bestuiven. We passen biologische methoden toe om onze klanten te voorzien van gezonde producten. De kwaliteit van het product ziet er dit jaar veelbelovend uit. We hebben dan ook de hoogste verwachtingen van de oogst dit seizoen. We zijn ons er echter van bewust dat de uitbraak van Covid-19 ernstige gevolgen heeft voor de sector. We verwachten dat de prijs van kiwibessen iets onder het prijsniveau van vorig jaar zal zakken. Voor ons is het echter belangrijker om onze kiwibessen te verkopen en te leveren."

"Het bloeiseizoen is al voorbij. De bessen beginnen nu langzaam te groeien. Het oogstseizoen komt dit jaar een paar dagen eerder. Dat komt omdat het weer al vrij warm is, wat goed is voor de ontwikkeling van de kiwibessen. We houden de voorspelde hoeveelheid regen in de komende weken nauwlettend in de gaten, omdat dit nog invloed kan hebben op het totale volume."

Kiwibessen zijn nog een relatief nieuw product op de Chinese fruitmarkt en de telers moeten nog investeren in onderzoek en ontwikkeling om nog betere variëteiten op de Chinese markt te brengen.

Het Mei Mei-team van Chengdu Future Agrow is gespecialiseerd in de teelt en levering van kiwibessen. "Sommige delen van onze boomgaard zijn speciaal bestemd voor de experimentele aanplant van nieuwe kiwibessenrassen, wat ons helpt ons product te verbeteren. Ons totale volume blijft stabiel op hetzelfde niveau als vorig jaar, maar we blijven innoveren en de kwaliteit van onze kiwibessen verbeteren.

Onderzoek en ontwikkeling is belangrijk, met name voor een relatief nieuwe vrucht als de kiwibes. Innovatie is de sleutel. We werken hard om een kiwibes van topkwaliteit te bieden en ons aandeel in de Chinese markt verder te ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Fan Jinming - Mei Mei Team
Chengdu Future Agrow Co., Ltd.
+86 186 6901 2535
WeChat ID: +86 186 6901 2535
admin@inno-fresh.com
www.kiwi-berry.cn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven