Chileense fruitexporteurs mogen een kopie van het certificaat van oorsprong voorleggen

De algemeen directeur van de Chileense Centrale Cel voor Certificaten van Oorsprong (UCCO), Gonzalo Salinas, meldde in een interview met het nieuwsportaal SimFRUIT dat Chileense fruitexporteurs een kopie van het certificaat van oorsprong zullen kunnen voorleggen aan de douane van de landen van bestemming. Deze maatregel moet de bureaucratische procedures stroomlijnen om de vertragingen binnen de perken houden.

Een kopie van het certificaat van oorsprong zal geaccepteerd worden in Latijns-Amerikaanse landen (Argentinië, Brazilië, Paraguay, Uruguay, Mexico, Colombia, Peru, Bolivia, Cuba, Ecuador en Venezuela), Europa (Europese Unie, EVA, Verenigd Koninkrijk en Turkije) en Azië (China, India, Indonesië, Japan, Thailand en Maleisië).

Chili heeft momenteel 29 handelsakkoorden met een totaal van 65 economieën. "Handelsakkoorden bieden de exportsector van een land de mogelijkheid om hun producten met tariefvoordelen op buitenlandse markten te brengen. Om van deze voordelen te kunnen genieten, moet de exporteur het certificaat van oorsprong voorleggen”, aldus Salinas.

Hij legde ook uit dat UCCO instaat voor de verificatie van de oorsprong van de geëxporteerde producten. "UCCO beschikt over een computersysteem waarmee de certificaten van oorsprong kunnen verwerkt worden. De Chileense exporteurs kunnen daarvoor terecht in een van onze 19 kantoren verspreid over het hele land. UCCO verwerkt zowel papieren als digitale certificaten. De digitale certificaten zijn mogelijk voor de export naar Colombia, Ecuador, Argentinië, Peru en Mexico via het SICEX-systeem", voegde hij eraan toe.

Bron: mundomaritimo.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven