Paar Japanse meloenen verkocht voor 120.000 yen

Prijs van Hokkaido-meloenen op de 1e veiling van het seizoen lager dan vorig jaar

Een paar meloenen geteeld in de Noord-Japanse stad Yubari, Hokkaido, werd afgelopen maandag verkocht voor 120.000 yen (€1.000,-) in de eerste veiling van het seizoen. De prijzen voor een paar premium meloenen op de groothandelsmarkt zijn de afgelopen jaren over het algemeen meer dan 1 miljoen yen gestegen, met het record van 5 miljoen yen dat vorig jaar werd betaald en 3,2 miljoen yen in 2018.

Afbeelding: Luckyonicosmo- Twitter

"Het resultaat van dit jaar weerspiegelt de situatie van de nieuwe coronaviruspandemie," zei een medewerker van de groothandelsmarkt.

De succesvolle bieder, een groenten- en fruitgroothandelaar uit Kushiro, Hokkaido, zei dat hij dit jaar heeft gekozen voor een bod op de veiling om zijn dankbaarheid en steun aan de lokale telers te tonen. Hij zal de meloenen op maandag in een winkelcentrum in Sapporo laten zien en op dinsdag beginnen met de verkoop.

Volgens english.kyodonews.net heeft de groothandelsmarkt de veilingen op 20 april stilgelegd als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, maar is de markt besloten om als onderdeel van de inspanningen om de verkoop van Yubari-meloenen, die worden beschouwd als van hoge kwaliteit en vaak worden verzonden als geschenk in Japan, eenmalig te openen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven