Lychees en mango's per post verstuurd:

India Post bezorgt fruit bij mensen thuis in verschillende steden in Noordoost-India

Na te zijn overgegaan op het vervoer van medische zendingen, en dan Alphonso mango's uit Gujarat, heeft India Post nu met de regering Bihar een overeenkomst gesloten om 'Shahi Lichi' en 'Zardalu Mango' te leveren bij mensen thuis, in Patna, Muzaffarpur en Bhagalpur, zo werd afgelopen zondag bekend gemaakt.

Na de Covid-19-uitbarsting zagen de telers het vooruitzicht op hun productie onder ogen, die gezien de landelijke afsluiting, zou moeten worden weggegooid. Maar dit blijkt nu anders te lopen. Het partnerschap is dan ook gesloten om de moeilijkheden van lychee- en mangotelers in de staat aan te pakken.

"De Bihar Postal Circle heeft een overeenkomst met het ministerie van Tuinbouw voor het vervoer van Shahi lychees vanuit Muzaffarpur en Zardala mango's vanuit Bhagalpur en de levering ervan bij mensen thuis," zo maakte de bovengenoemde verklaring bekend.

De woordvoerder van India Posts zei dat er verzendkosten zullen worden berekend. Consumenten kunnen het fruit bestellen op de website van het ministerie.

"Deze mogelijkheid zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor mensen in Muzaffarpur en Patna voor de aankoop van lychees en in Patna en Bhagalpur voor de aankoop van mango's. De minimumbestelling voor lychee is 2 kg en voor mango's is dat 5 kg," aldus bovengenoemde verklaring.

Bron: firstpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven