Grote Poolse retailer aangeklaagd voor het verkopen van buitenlandse groenten als binnenlands product

In Polen is retailer Biedronka beschuldigd van het misleiden van kopers door de verkoop van groenten en fruit uit andere landen, terwijl hij aangaf dat het om binnenlandse producten ging, zo bericht TVP Info.

Het is het vermelden waard dat Biedronka een netwerk heeft met meer dan 3000 discountwinkels op meer dan 1000 locaties in Polen. Het is de grootste commerciële winkelketen van het land.

Het blijkt dat Biedronka-winkels kaskomkommers uit Oekraïne, wortelen uit België en Nederland, Italiaanse komkommers en kool uit Frankrijk verkochten alsof het Poolse producten waren. Daarom heeft het hoofd van de antitrustafdeling, Tomasz Khrostny, een rechtszaak aangespannen tegen Jeronimo Martins Polska, die eigenaar is van de winkelketen.

"Ik beschuldig Jeronimo Martins Polska van het schenden van de belangen van de consumenten door hen te misleiden over het land van herkomst van groenten en fruit. Voor velen is dit belangrijke informatie die de aankoop van een product kan bepalen," aldus Khrostny.

Volgens Khrostny laten de consumenten zich bij hun keuze steeds meer leiden door economisch patriottisme en kiezen ze vrijwillig voor binnenlandse producten. Onnauwkeurige informatie in Biedronka-winkels kan hun aankoopbeslissing beïnvloeden.

Jeronimo Martins Polska riskeert een boete tot 10% van de jaaromzet voor het misleiden van consumenten.

Bron: korrespondent.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven