Denemarken: Netto renoveert 100 winkels

Zuid-Korea: Lotte Shopping verkoopt vestigingen
De Zuid-Koreaanse retailer Lotte Shopping is van plan om dit jaar 121 winkels van de hand te doen. Op deze manier wil het bedrijf herstellen van de gevolgen van de pandemie op de omzet. Er worden in totaal 5 warenhuizen, 16 discountwinkels, 75 supermarkten en 25 fysieke locaties van de online winkel LOHB gesloten. Eerder was Lotte al van plan om ongeveer 200 winkels te verkopen om zo meer te focussen op e-commerce.
Bron: insideretail.asia 

Australië: Woolworths komt mogelijk met kassavrije winkels
Het toegenomen aanbod aan kassavrije zelfbediening voor supermarktbezoekers geeft mogelijk ideeën voor de toekomst van de Australische supermarktketen Woolworths. Uit een rapport van de Australian Financial Review laat zien hoe samen met kassavrije winkels ook digitale assistenten en online retail steeds meer aan terrein inwinnen. De vraag naar online retail is fors versneld door de komst van het coronavirus. Ook Woolworths ziet deze trends langskomen. Amanda Bardwell, de directeur van een afdeling van Woolworths voor digitale innovatie, meldde dat ze blijvende veranderingen onder consumenten heeft gezien met betrekking tot online retail. De behoefte aan sociale afstand zorgt ervoor dat meer klanten bereid zijn om contactvrije betaalmethodes te proberen. Deze methodes houden in dat de klant zelf producten inscant en hiervoor door middel van een app betaalt bij een betaalpunt bij de kassa's.
Bron: news.com.au 

Denemarken: Netto renoveert 100 winkels
De retailketen Netto van de Deense Salling Group heeft onlangs zijn honderdste vestiging gerenoveerd tot het Netto 3.0-format. Het plan om winkels onder dit nieuwe format te heropenen is een jaar geleden van start gegaan. Volgens Braw Bakir van Netto is het doel om onder het nieuwe format op de toekomst gerichte discountwinkels te openen. "We willen de winkels meer uitnodigend maken en de winkelervaring verbeteren. We zijn hier al een poos mee bezig en hebben nu met de eerste honderd volledig gerenoveerde winkels een mijlpaal bereikt."
Bron: esmmagazine.com 

India: Reliance opent online supermarkt JioMart
Reliance Industries Ltd heeft onder de naam JioMart een eigen online supermarkt in India opgezet. Hiermee gaat Reliance direct de concurrentie aan met de Indiase afdeling van Amazon en Flipkart van Walmart. JioMart is beschikbaar in meer dan 200 Indiase steden.
Bron: reuters.com 

Spanje: Mercadona krijgt meer omzet door suikermaïs en erwten
De Spaanse supermarktketen heeft 20% meer omzet verkregen door de afzet van suikermaïs en erwten in conserven. De omzetstijging komt door veranderingen in het consumentengedrag. Spaanse consumenten hebben in de zomer de voorkeur voor lichtere maaltijden. Suikermaïs wordt gebruikt voor salades, terwijl erwten worden gebruikt in stampotten, salades en als garnering. Mercadona laat de suikermaïs en erwten leveren vanuit lokale telers in Navarra, Albacete en Zaragoza, waarna de groentesoorten worden verpakt door de leverancier Cidacos in Autol, La Rioja.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Lidl verandert inkoopbeleid voor lagere prijzen
Lidl is van plan om een agressiever prijsbeleid te hanteren, waarbij meer wordt gefocust op de online klantenkaart Lidl Plus en op speciale kortingsacties. In verband met de recessie die mogelijk door de pandemie zal ontstaan, wil de discountketen zich goed voorbereiden. Een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding betreft de inkoopafdeling van het bedrijf. De Duitse inkoopdirecteur Jan Bock zal een internationale functie vervullen binnen het bedrijf en zich voornamelijk richten op leveranciers in België, de Tsjechische Republiek, Ierland, Nederland en Slowakije. Door deze nieuwe functie krijgt international sourcing-directeur Christoph Pohl meer ruimte om zich te richten op huismerken, AGF en de leveringsketen, wat eveneens onderdelen van het bedrijf zijn met een groot belang zijn voor de prijspositionering.
Bron: retaildetail.eu 

Zuid-Afrika: Spar Group verwacht ook in toekomst gevolgen door COVID-19
De Zuid-Afrikaanse Spar Group heeft aangegeven dat zowel de thuismarkt als de activiteiten in Europa zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Het bedrijf verwacht dat voor alle markten in de rest van dit jaar extreem moeilijke omstandigheden zullen gelden. Spar heeft de resultaten voor de periode van zes maanden tot het einde van maart bekend gemaakt. In deze periode steeg de groepsomzet met 10,1%. De winst daalde echter met 3,4%. Volgens Spar is door de pandemie een groot risico voor retailomzet ontstaan en daarmee ook voor het groothandelssegment van het bedrijf. Deze situatie zal verder worden verergerd door de verwachte economische recessie, een mogelijke toename in werkeloosheid en extra druk op besteedbaar inkomen van consumenten.
Bron: esmmagazine.com 

NetEase en JD.com plannen beursgang in Hong Kong
Het Chinese techbedrijf NetEase is van plan om op 11 juni een tweede beursgang te organiseren op de Hong Kong Stock Exchange. Een week later zal het e-commercebedrijf JD.com in Hong Kong een beursgang maken, aldus vier anonieme bronnen. De twee transacties kunnen mogelijk leiden tot een gecombineerde opbrengst van HK$ 5 mld (€ 588 mln) en zouden daarmee de grootste transacties binnen de kapitaalmarkt van Hong Kong van dit jaar zijn. 
Bron: reuters.com 

VS: Schnucks komt met nieuw biologisch winkelformat
Schnuck Markets Inc.heeft onder de naam Eatwell een nieuw winkelformat geïntroduceerd. De eerste vestiging van Eatwell wordt aan het begin van de zomer van dit jaar geopend in Columbia, Missouri. Het format is gericht op gezonde, natuurlijke levensmiddelen. De locatie in Columbia was voorheen een vestiging van Lucky's Market, die na het faillissement van deze keten werd overgenomen en gerenoveerd door Schnucks.
Bron: supermarketnews.com 

Amazon-werknemers eisen meer veiligheid op de werkvloer
Amazon-werknemers van een distributiecentrum in Michigan hebben vorige maand uit protest het werk neergelegd. De werknemers eisen veiligere werkomstandigheden in de faciliteit. Bij Amazon-locaties in New York, Illinois en Minnesota vonden soortgelijke protestacties plaats. De Amazon-werknemers grijpen het coronavirus aan om van de werkgever te eisen dat er meer betaald ziekteverlof wordt aangeboden en dat besmette logistieke centra tijdelijk worden gesloten voor een grondige reiniging. Werknemers in minstens elf Amerikaanse staten hebben hun zorgen geuit over problemen op de werkvloer, die door de directie van Amazon worden ontkend.
Bron: reuters.com 

FreshCo breidt uit in West-Canada
De discountketen FreshCo van de retailgroep Empire heeft onlangs nieuwe vestigingen geopend in Kamloops en Kelowna in British Columbia. De vestigingen werden voorheen gebruikt door de keten Safeway. In de komende weken worden FreshCo-locaties geopend in Williams Lake, Powell River en Vernon in British Columbia. Alle vijf de winkels zouden oorspronkelijk van start gaan in de lente. De openingen werden echter uitgesteld in verband met het coronavirus. 
Bron: canadiangrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven