BelOrta veilt eerste stekelbessen van 2020

BelOrta veilde vanmorgen de eerste lokaal geteelde stekelbessen van 2020. Deze primeurstekelbessen zijn van het ras Xenia en zijn geteeld door producent Steve Vandercappellen uit Voort (Borgloon). Het eerste kistje van 12 x 125g werd gekocht door koper Fangio Winckels (Bouvry) uit Brugge. Deze groene bessen met rode blos zijn vanaf vandaag tot eind augustus beschikbaar bij BelOrta.


Fangio Winckels (Bouvry) & BelOrta-producent Steve Vandercappellen

De eerste stekelbessen van het nieuwe seizoen komen uit beschermde teelt. De hoofdvariëteit bij BelOrta is Achilles, een variëteit die zeer goed houdbaar is en een mooie groene achtergrondkleur heeft. Stekelbessen van eigen bodem zijn beschikbaar tot eind augustus maar de productiepiek situeert zich vooral in de tweede helft van juni en begin juli. Het BelOrta-areaal aan stekelbessen beslaat blijft stabiel op ongeveer 12,50 ha.

Naast stekelbessen biedt BelOrta ook rode en blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon – Miguel Demaeght
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik – Jeroen Vlayen
Tel: +32 (0)12 670 211
Divisie Bio – Sander De Proost
Tel: +32 (0)15 565 435
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven