Gerrit de Vlieger, Groothandel Vrijders

"Zachtfruit amper getroffen door coronacrisis behalve rode bessen"

Tholen – Door het coronavirus is de verkoop bij Groothandel Vrijders 10 tot 15 procent gedaald, maar dat valt nog mee volgens Gerrit de Vlieger. “Sommige klanten kopen wat meer en sommige wat minder, maar eigenlijk had ik het slechter verwacht.” Volgens de handelaar hebben appelen en peren het in de afgelopen maanden heel goed gedaan. De prijzen lagen hoger dan vorig jaar, maar dat beïnvloedde de verkoop niet. “Eindelijk hebben de telers ook wat aan hun product kunnen verdienen.”

“Zachtfruit heeft het daarentegen wel wat moeilijker, omdat een groot deel naar de horeca en marktkramers gaat. Het grootste probleem zijn de rode bessen. Zo’n 80 procent daarvan gaat naar de horeca, dus dat voel je wel. Frambozen, aardbeien en bramen gaan normaal ook wel veel naar de horeca, maar worden ook genoeg door winkeliers afgenomen”, aldus Gerrit. “Het aanbod zachtfruit op de markt is voldoende om aan de vraag te voldoen, maar er is absoluut geen overaanbod. Hierdoor liggen de prijzen op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. We hadden verwacht dat ook frambozen een grote duw zouden krijgen van de crisis, maar het is eigenlijk allemaal wel meegevallen.”

Ondanks de crisis is Vrijders volledig opengebleven. “Er was wel wat minder volk op de markt aanwezig, maar we konden gewoon door blijven werken. De mensen hebben zich goed aangepast door nog meer via mail, Whatsapp en telefoon te bestellen. Er werd al veel via deze kanalen besteld, maar dat zal nu alleen nog maar meer worden. Echte markthandel is er eigenlijk allang niet meer. Toch is het belangrijk dat je een product ziet voordat je het koopt, daarom is het voor ons als markthandelaar belangrijk om mee te denken met onze klanten”, besluit Gerrit.

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders
+32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be     

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven