Vijf oorzaken voor lagere prijs

"Dit jaar zal de knoflookprijs waarschijnlijk lager zijn"

Nu het nieuwe knoflookoogstseizoen begint, heeft Jining Greenstream Fruits & Vegetables verschillende knoflookproducerende gebieden bezocht, waaronder Jinxiang in Shandong, Laiwu, Zhongmu in Henan, Qixian, en Pizhou in Jiangsu. Zhang Shuhan, de verkoopmanager van het bedrijf, vertelde over hun observaties van deze reis en maakte een analyse van het vooruitzicht van de knoflookmarkt dit seizoen.

"Gedreven door de hoge prijzen van vorig jaar, zijn de telers enthousiast over de aanplant van dit seizoen. Het totale beplante areaal in 2020 is met ongeveer 18,2% op jaarbasis toegenomen. Wat de kwaliteit betreft, is de knoflook dit jaar aanzienlijk groter dan het gemiddelde niveau van de voorgaande jaren, met bijna 40% meer dan 6,0# groot."

"Dankzij de gunstige weersomstandigheden en de verbeterde teelt en het beheer van de telers hopen we de kwaliteit en de hoge prijzen van het vorige seizoen te behouden. In 95% van de knoflookteeltcentra in heel China is een verhoogde productie te zien. Volgens de gerapporteerde gegevens heeft alleen Cangshan de productie met ongeveer 20% zien dalen. Aangezien het beplante areaal in Cangshan echter slechts 5% van het totale beplante areaal in China uitmaakt, heeft dit weinig invloed op de totale opbrengst.In het algemeen zal de opbrengst per mu dit jaar met ongeveer 10% per jaar stijgen en het marktaanbod zal naar verwachting gelijk zijn aan dat van 2018 met mogelijke lichte stijgingen", aldus Zhang.

"In 2018 was het volume van de verwerking van gedroogde producten veel hoger dan in voorgaande jaren. Er werd veel voorraad uit de koelcel verbruikt, waardoor het vertrouwen van de handelaren in de opslag van knoflook werd versterkt. De nieuw aangeplante oppervlakte daalde weer met meer dan 20%. Daarom heeft de markt dit jaar een trend van daling en vervolgens stijging laten zien. Hoewel de productie dit jaar vergelijkbaar is met die van 2018, zijn er veel onzekerheden in de markt."

"Er is vooral vraag naar Chinese knoflook vanuit de binnenlandse markt, van overzeese markten en naar gedroogde producten," vervolgt Zhang. "Er zijn vijf factoren die invloed hebben op de knoflookprijs. Als eerste: In Indonesië zijn de voorraden van de oogst van 2019 nog steeds enorm, terwijl tegelijkertijd de Indonesische markt grote volumes heeft ontvangen als gevolg van de uitbreiding van de importquota in de afgelopen maand. Ten tweede: Hoewel de prijzen dit jaar niet hoog zijn, is het niet gemakkelijk te voorspellen of het verwerkingsvolume van gedroogde producten zal toenemen.

Ten derde is de vraag op de binnenlandse markt, die wordt beïnvloed door de uitbraak van Covid-19, dit jaar iets lager dan in voorgaande jaren. Bovendien verslechtert de economische situatie in het buitenland en zullen de logistieke uitdagingen een zekere invloed hebben op de export.

Daarnaast zullen de speculaties van de handelaren de knoflookmarkt doen schommelen. Ten slotte zijn dit jaar enkele machtige grote opslagbedrijven tot de sector toegetreden en zij zijn ook een belangrijke factor voor de ontwikkeling van de markt. Rekening houdend met deze vijf factoren voorspel ik dat de knoflookprijzen dit jaar lager zullen zijn."

Meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Greenstream Fruits & Vegetables co. Ltd.
WeChat / Whatapp: 008615853798811
info@greenstream.cn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven