Wendy Bangels, BP Fruitcraft

"Hoge prijzen, lage stocks en veel vraag naar appelen en peren"

Tholen – “De appelen- en perenstocks in Europa zijn momenteel vrij laag, omdat er ontzettend veel vraag naar hardfruit is. Over de hele situatie zijn niets dan positieve dingen te zeggen”, vertelt Wendy Bangels van BP Fruitcraft. “De prijzen voor zowel appelen als peren zijn super, de kwaliteit is nog steeds top en de afzet loopt mooi gestructureerd. Van deze situatie zijn we al jaren aan het dromen. Voor zowel de teler als de handelaar is 2019/2020 een ontzettend goed jaar.”


Tim Pittevils en Wendy Bangels van BP Fruitcraft

Naar de werkelijke reden van de hoge vraag kan Wendy alleen maar gissen, maar het is duidelijk dat de coronacrisis hiermee te maken heeft. “We hebben nog nooit een pandemie meegemaakt, dus is er nog veel onduidelijk. Maar als je met een gezond boerenverstand redeneert zie je dat mensen niet meer op vakantie kunnen, dus thuis meer verbruiken en waarschijnlijk ook een hoger budget hebben voor voeding. We horen van onze klanten die een speciaalzaak hebben dat mensen veel grotere volumes kopen dan voor de crisis en dat sommige klanten met gemak grote bedragen uitgeven, wat ze voorheen veel minder deden.”

“Ondanks de lage stocks verwachten we dat we het seizoen goed kunnen sluiten, mits er geen onverwachte zaken zich voordoen. Tevens staat het nieuwe seizoen ook al voor de deur. Binnenkort komen de eerste Corina-peren weer beschikbaar, dit geeft aan dat het nieuwe seizoen niet meer lang op zich laat wachten. Conference heeft tot nu toe een goed groeiseizoen gehad en heeft weinig vorstschade. De Jonagold en de Jonagored daarentegen hebben veel schade opgelopen door de vorst. Gala en Braeburn zijn er gelukkig beter vanaf gekomen. Desondanks zijn we erg positief en hopen we dat ze zeven magere jaren voorbij zijn en dat we deze positieve ontwikkeling van kunnen houden. Zodat we kunnen investeren in nieuwe rassen en teelttechnieken en dat we daar als handelaar ook van mee kunnen profiteren”, besluit Wendy.

Voor meer informatie:
Wendy Bangels
Tim Pittevils
BP FruitCraft
Heerstraat 16A
3470 Kortenaken
W: +32(0)470 95 10 32
T: +32 (0) 470 95 79 05
wendy@bpfruitcraft.com  
tim@bpfruitcraft.com    
www.bpfruitcraft.com   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven