De Groene Partij wil dat de Zwitserse regering groenten gaat subsidiëren3

31% van de Zwitsers eet geen of minder vlees en meer groenten

De Groene Liberale Partij van Zwitserland spoort de regering aan om groenten te subsidiëren in plaats van vlees.

Plantaardige eetpatronen worden steeds populairder in Zwitserland, zo blijkt uit onderzoek van Swissveg, een kenniscentrum voor veganisten en vegetariërs. Uit het onderzoek bleek dat ongeveer 2,6 miljoen Zwitsers - of 31% van de Zwitserse bevolking - hun vleesconsumptie hebben verminderd of zelfs hebben afgeschaft.

Uit onderzoek blijkt dat een groter deel van de Zwitserse bevolking kiest voor groenten en plantaardig 'vlees'. Veertien procent van de bevolking volgt nu een vleesvrij voedingspatroon, waarvan11% vegetarisch en 3% veganistisch is. Zeventien procent van de Zwitserse bevolking identificeert zich ook als flexitair, wat betekent dat ze voornamelijk plantaardig voedsel eten.

De vleesconsumptie in Zwitserland is de afgelopen drie decennia gedaald. Er is nu een door de consument gestuurde verschuiving in de richting van vermindering van de vleesconsumptie. In het licht hiervan werkt de biologische teler en nationale raadgever op het gebied van duurzaamheid, Kilian Baumann, aan het verkrijgen van een subsidie voor groenten. Hij diende een motie in waarin hij er bij de federale overheid op aandrong om subsidies te verlenen aan startende alternatieve eiwitproducenten, zoals Beyond Meat en Planted Chicken.

Baumann zegt dat het geld kan komen van fondsen die de overheid momenteel toekent aan vleesreclames. Zijn idee voor groenten- en plantaardige proteïnesubsidies heeft de steun van de liberale National Councilor, Andri Silberschmidt, gekregen. Zijn raadscollega Stefan Müller-Altermatt en de voorzitter van de GLP, Jürg Grossen, staan ook achter het voorstel, zo meldt het Europese mediabedrijf Blick.

Bron: livekindly.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven