Reham Kamal over het Egyptische druivenseizoen

"Kwaliteit Egyptische druiven beter dankzij investeringen in post harvest"

De kwaliteit van Egyptische druiven is sterk verbeterd dankzij investeringen in post harvest-processen. De oogst, die in mei van start ging, verloopt volgens plan. Eén exporteur zal dit seizoen zijn eerste druiven naar Canada exporteren. 

Volgens Reham Kamal, international marketing- en exportmanager bij Mazeed Produce, zijn de vooruitzichten voor Egyptische druiven positief: "Het druivenseizoen is zeer goed van start gegaan en we zijn ook erg tevreden over de kwaliteit van de druiven. We hebben wel wat problemen gehad. Zo zorgde een hittegolf in de week voorafgaand aan de oogst voor enige vertraging bij het verladen. In combinatie met het Suikerfeest wijken we hierdoor een ongeveer week af van ons gebruikelijke schema. We zien een sterke vraag vanuit Europa, de meest gangbare markt voor onze Egyptische druiven. Dit seizoen hebben we echter met diverse lokale partners samengewerkt om onze Mazeed-druiven ook voor het eerst naar Canada te verladen!"

Kamal zegt dat de Egyptische druif zich onderscheidt door zijn goede houdbaarheid. "We zijn van mening dat Egyptische druiven een perfect groeiseizoen achter de rug hebben en we rekenen dan ook op betere opbrengsten dan vorig jaar. Onze Mazeed-druiven onderscheiden zich door hun zoete smaak en goede houdbaarheid en dit is te danken aan de verbeterde koelfaciliteiten op het bedrijf, waardoor de trossen na de pluk bij 16 graden worden bewaard tot ze in het pakstation worden verpakt en gekoeld tot 0 graden. Hierdoor is ook de externe kwaliteit flink verbeterd en blijven de stelen groen. We beginnen in juni met de pitloze rassen Flame en Sugarone en in juli komt het ras Red Globe beschikbaar (met pitten)," legt zij uit. 

Exporteurs van Egyptische druiven hebben veel geld geïnvesteerd in het post harvest-proces. Kamel legt uit dat deze investeringen op de lange termijn een enorme impact zullen hebben. "Ons afzetvenster loopt van eind mei tot eind juni en dit biedt ons betere kansen op de markt. De kwaliteit van Egyptische druiven is echter aanzienlijk verbeterd dankzij grootschalige investeringen in post harvest-technieken. In de toekomst zullen deze het mogelijk maken dat Egyptische druiven langer op de markt kunnen blijven, zelfs wanneer  het seizoen van Italiaanse en Spaanse druiven begint, zodat Egypte haar afzetvenster kan verruimen. Wat betreft de logistiek merken we dat de planning van de bekende rederijen op de Europese routes verbeterd is maar het transport naar Noord-Amerika gebeurt minder frequent en is bovendien stukken duurder," zegt ze tot slot. 

Voor meer informatie: 
Reham Kamal
Mazeed Produce
Tel: +20 109 109 1757
Email: rkamal@aidcegypt.com
www.aidcegypt.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven