Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Voor de afzet van kasvenkel missen we de horeca; verkoop jumbosla heeft redelijk gelopen"

Tholen - In de sla-handel was het de laatste weken een wat tamme bedoeling, constateert slatuinder/handelaar Henk van Doorne van Van Doorne Imex, over de afzet. "Met name de handel in polysla liep matig tot slecht. De jumbosla is daarentegen de laatste zes, zeven weken wel aardig aan de prijs geweest. Helaas ben ik wat lijntjes richting de Verenigde Staten en het Verre Oosten kwijtgeraakt, dus dat missen wel momenteel wel."

Ook het kasvenkelseizoen loopt bij Van Doorne momenteel ten einde. "De start leek veelbelovend, maar de kasvenkel bleek toch wel een echt horeca-product en nu het rechtstreeks naar de consument moest was er toch minder belangstelling voor", constateert de teler. "Al met al was het weer een hoop herrie voor weinig, maar we blijven net boven de kostprijs."

Vroeger waren er nog meer Nederlandse kasvenkeltelers, maar Henk is nu nog als één van de 'laatste der Mohikanen' overgebleven. "Ik vind die kleinere teelten mooi, zo ben ik ook druk in de andijvie momenteel. In de kasslateelt blijft fusarium toch een hardnekkig probleem. Voor ons wordt het nu een poosje wat rustiger, maar we houden de moed er in. Moed verloren, is al verloren", besluit de teler lachend.

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven