Guy Claessens, Fruit Vandepoel

“Veel vraag naar kwalitatieve basis-AGF, vraag naar specialiteiten grotendeels weggevallen”

Tholen – Sinds vorige week is Fruit Vandepoel weer alle dagen geopend. Tijdens de start van de coronacrisis heeft de groothandel besloten om op de drie tussendagen te sluiten, omdat de markten en horecagrossiers moesten sluiten. “Ondanks het wegvallen van een deel van onze afnemers hebben we goed kunnen blijven verkopen”, vertelt Guy Claessens van Fruit Vandepoel. De vraag van de groentewinkels en speciaalzaken is fors toegenomen in de afgelopen periode. Consumenten vonden en vinden het belangrijk om lokaal te kopen, waardoor veel winkeliers het erg druk hebben gehad de laatste tijd en op het moment nog steeds.”

“Omwille van het wegvallen van de horeca hebben wij ons assortiment moeten aanpassen. Specialiteiten zoals mini-groenten, cressen en wilde champignons verkoop je in deze tijd gewoon niet”, aldus Guy. “Echter de basisproducten doen het ontzettend goed. Momenteel is er veel vraag naar steenfruit en de onlangs gestarte Franse kersen zijn ook erg populair, net als meloenen. Van het ene product heb je tekort, terwijl het andere product er in overvloed is. Gelukkig hebben we korte lijnen en kunnen we snel schakelen, waardoor we ons assortiment snel hebben kunnen aanpassen.”

“Tijdens de start van de crisis hebben we onze klanten opgeroepen om zoveel mogelijk per mail te bestellen. Zeker in de beginmaanden was het erg rustig op de markt. Inmiddels begint er terug meer volk te komen, dit komt doordat de markten deels weer zijn opgestart. Het is een voordeel dat we in de voedingssector zitten en dat iedereen moet blijven eten. Ook zien we dat het van belang is om een divers cliënteel te hebben. Het wegvallen van de horecagrossiers hebben we goed kunnen opvangen met de winkeliers”, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
info@fruitvandepoel.be               
www.fruitvandepoel.be        

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven