Nieuw: Kersenbakken van 100% gerecycled karton

Fonkels Innovatieve Verpakkingen lanceert deze week nieuwe duurzame bakken voor 500 gram en 1 kilo kersen. De kersenbakken zijn gemaakt van 100% gerecycled karton en mogen na gebruik bij het oud papier.

De bakken zijn ontwikkeld in samenwerking met kersentelers en daarmee goed afgestemd op het oogstproces. Zo kunnen er 10 stuks van de 500 gram kersenbakken in een blauwe lage EPS-krat. Van de kilobak passen er acht stuks in een krat. Er is ook rekening gehouden met de hoogte van de kilo kersenbak, waardoor de kratten zelfs bij een mooie ‘kop’ op de bakken, gewoon stapelbaar zijn. Ideaal voor de oogst en in de verkoop. Verder zorgt de constructie voor extra stevigheid en bevat deze vier gaten voor optimale ventilatie. Het materiaal is zeer vochtbestendig. De kersenbakken zijn ook te personaliseren, waarbij Fonkels gratis samen met de teler het design ontwikkelt.    

De eerste reacties op de kersenbakken zijn zeer positief. Van ‘Eindelijk is er een duurzaam alternatief voor plastic bakken’ tot ‘Mijn klanten zien onze producten van het land het liefste in een duurzame verpakking’. Hopelijk zien we deze duurzame kersenbakken het komende seizoen frequent bij de landwinkels en langs de  weg. De 500 gram bak vervangt een plastic bak van gemiddeld 13 gram en de kilobak vervangt een plastic variant van gemiddeld 20 gram plastic. Fonkels hoopt dit kersenseizoen samen met de fruittelers een besparing tussen de 10.000 en 25.000 kilo plastic afval te realiseren.

De kersenbakken maken onderdeel uit van de Fruity lijn van Fonkels met 100% duurzame verpakkingen voor o.a. aardbeien, frambozen, bessen, appels, peren en pruimen.

Voor meer informatie:
Fonkels Innovatieve Verpakkingen
Tel: 026-7470008
info@fonkels.com
www.fonkels.com/kersen-bakje/ 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven