Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vanaf eind mei zijn de eerste kruiden in vijf vestigingen verkrijgbaar

Aldi Süd en Infarm kweken verse kruiden in hun winkels

Munt, basilicum, koriander en andere verse kruiden gedijen nu in de Aldi Süd-winkels. Klanten kunnen de planten, die vers geoogst zijn op zogenaamde overdekte kwekerijen, kopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een exclusieve samenwerking met Infarm uit Berlijn, het snelst groeiende tuinbouwnetwerk ter wereld. Vanaf eind mei zijn de eerste kruidentelers in vijf Aldi Süd-vestigingen in de regio's Düsseldorf en Frankfurt verkrijgbaar. Eind 2020 moeten nog zeven vestigingen met de kwekerijen worden uitgerust. Vanaf de herfst zal Infarm Growing Center ook meer dan 300 Aldi Süd-vestigingen voorzien van verse, lokaal geteelde kruiden.

Aldi Süd breidt zijn assortiment verse groenten en fruit uit met lokaal geteelde kruiden in de winkels. De discounter richt zich daarbij op de ‘indoor farming’-trend en zet in zijn filialen kruidenkwekerijen op in de vorm van transparante vitrines, waarin in eerste instantie zes verschillende soorten kruiden te vinden zijn. De kruiden zijn verkrijgbaar voor 0,99 euro per stuk. "Onze klanten kunnen de kruiden zien groeien. Ze worden gekweekt en geoogst in onze winkels, verser kan het niet," zegt David Labinsky, Group Buying Director van Aldi Süd.

"Door onze samenwerking helpen we Aldi Süd niet alleen om de supply chain te verminderen, we bouwen ook aan een agrarisch netwerk in Duitsland en over de hele wereld," zegt Erez Galonska, medeoprichter en CEO van Infarm. "Op deze manier maken we mogelijk wat meer en meer mensen niet alleen verwachten van hun ervaring in de foodretail, maar ook wat ze willen voor onze planeet: Duurzame, lokale premium kwaliteit en premium smaak, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen."

Slimme teelt
Door de verticale en zeer efficiënte teelt kunnen de kruiden het hele jaar door worden geplant en geoogst in de groenten- en fruitafdeling van de Aldi Süd-filialen. In de gecontroleerde teeltomgeving krijgt elke plant precies het licht, het water en de voedingsstoffen die ze nodig heeft om te groeien. Alle Infarm-kwekerijen zijn aangesloten op een centraal, cloud-based platform dat tijdens de drie weken durende groeifase voortdurend bijschakelt en zich aanpast aan de behoeften van de kruiden. Om ervoor te zorgen dat ze optimaal groeien en gedijen, komt een Infarm-tuinier regelmatig naar de kwekerij en zorgt voor de groei, verzorging en oogst.

Growing Centers
De kruiden worden op slechts enkele vierkante meters direct in de Aldi Süd-vestigingen geteeld. Dit betekent 90 procent minder transportroutes en 95 procent minder water in vergelijking met de conventionele teelt. Infarm is volledig vrijgesteld van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Naast de kleine kruidentuinen in de vestigingen teelt het jonge bedrijf in zogenaamde ‘Growing Centers’ in de directe omgeving, Italiaanse en Griekse basilicum, bergkoriander, bieslook, platte peterselie en munt voor Aldi Süd. In totaal zullen meer dan 300 Aldi Süd-vestigingen in de regio's Mönchengladbach en Frankfurt, die niet over een eigen kruidenkwekerij beschikken, vanaf de herfst van 2020 dagelijks door Infarm van verse kruiden worden voorzien.

Succesvolle samenwerking met start-ups
Aldi Süd werkt samen met verschillende jonge bedrijven die innovatieve diensten en oplossingen bieden met een toegevoegde waarde voor klanten. Zo neemt Aldi Süd deel aan verschillende programma's voor startersondersteuning. Samen met Aldi Nord is het bedrijf begin 2019 een samenwerkingsverband aangegaan met onder andere het TechFounders Start-Up Accelerator Programme. Het programma ondersteunt start-ups die werken aan duurzame verpakkingsoplossingen.

Voor meer informatie:
blog.aldi-sued.de/indoor-farming
www.infarm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven