Covid-19-test voor oppervlakken beschikbaar

Italiaans laboratorium speelt snel in op coronapandemie

Sicural heeft een moleculaire biologische test ontwikkeld om de aanwezigheid van SARS-CoV-2 (veroorzaker van Covid-19) op oppervlakken op te sporen. Deze test kan ook bewijzen of de ontsmettingsmaatregelen die bedrijven hebben ingesteld vanwege het coronavirus, effectief zijn. Bedrijven in de voedingsindustrie kunnen deze testen op regelmatige tijdstippen uitvoeren en zo hun klanten extra zekerheid bieden.

"Het coronavirus is zeer resistent en is lang actief op oppervlakken: 48 uur op staal, 72 uur op plastic, 24 uur op karton, 4 uur op koperen oppervlakken of voorwerpen," zegt Silvia Zuccherelli van het Italiaanse Sicural. "Deze test is interessant voor alle ondernemingen die te maken hebben met productie- of verwerkingsprocessen. De test is ook te gebruiken voor kantoren of publieke ruimten. De controle op de hygiëne is op dit moment van bijzonder gemeenschappelijk belang."

De resultaten kunnen door de onderneming worden gebruikt om hygiënische werkprocessen te controleren, ook met het oog op eventuele inspecties door bevoegde instanties. "Als periodiek wordt aangetoond dat op verschillende kritische typen van oppervlakken de aanwezigheid van het virus niet wordt gedetecteerd, kan het bedrijf de veiligheid aan de consument garanderen."

"Het laboratorium van Sicural biedt de nodige ondersteuning voor het uitvoeren van de test. Nadat het monster is genomen, moet het binnen 2 dagen aan het laboratorium worden geleverd ter analyse."

Voor meer informatie:
Silvia Zuccherelli
Sicuraal
Via Dismano 2855,
47522 Cesena (FC)
Italië
+39 547 377 303
laboratorio@sicural.it
www.sicural.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven