Italiaanse Coop Sole verhoogt volume en areaal

"We verwachten 5.000 ton cantaloupemeloenen op de markt te brengen"

“Voor het huidige seizoen zijn we van plan om 5.000 ton cantaloupemeloen op de markt te brengen en we hopen het seizoen op 10 september af te sluiten, een maand later dan het vorige. Het meloenareaal is gestegen met ongeveer 10%. Vorig seizoen hebben wij naast de cantaloupemeloenen ook 6.000 ton aan watermeloenen en pompoenen op de markt gebracht,” vertelt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van het Italiaanse Coop Sole di Parete uit de provincie Caserta.

Carlo Coscetta (magazijnmanager), Pietro Paolo Ciardiello (directeur Coop Sole) en Mario Vicario (agronoom)

“Het seizoen van de cantaloupemeloen is ongeveer 10 dagen geleden begonnen en dat is ook al 10 dagen eerder dan het vorig seizoen. De meloen wordt goed ontvangen op de markt. We zijn tevreden met het werk dat tot nu toe is gedaan, over de vraag die almaar toeneemt en over de hoge kwaliteit (hoog Brixgehalte) waarmee we ons onderscheiden.”

Pietro Ciardiello is erg blij met de partners van de coöperatie. “We groeien ook dankzij de geconsolideerde samenwerkingsverbanden en het wederzijds respect en vertrouwen dat wij ondervinden bij bedrijven als Don Camillo en Cà Nova, die gespecialiseerd zijn in de biologische teelt. Samen kunnen wij de toeleveringsketen van de Italiaanse meloen versterken en in waarde laten stijgen.”

Voor Coop Sole is het belangrijk om het rassenaanbod uit te breiden. “Momenteel hebben we de cantaloupemeloenrassen Gaudio, Django en 5448 en de biologische Kabajon. We testen een twintigtal cultivars en sommige geven ons al interessante resultaten.” 

“Ook volgend seizoen zullen we ons assortiment biologische meloenen vernieuwen om meer differentiatie te krijgen. Momenteel is 15% van het areaal bestemd voor biologische meloenen en 35% voor zero-residu meloenen,” zegt Ciardiello.

“Daarnaast experimenteren we ook met gladde meloenen met oranje vruchtvlees. We zijn constant op zoek naar rassen met een hoge brix-waarde en houdbaarheid en we houden hierbij rekening met de behoeften van de consument.”

“De Italiaanse toeleveringsketen begint al op het veld en zonder onze geschoolde medewerkers zouden we niet kunnen excelleren. We hebben het geluk dat we werknemers hebben die al ontelbare jaren bij ons werken en dat biedt ons zekerheid in een sector met veel onzekerheden,” concludeert Ciardiello.

Voor meer informatie:
Pietro Paolo Ciardiello
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce)
Italië
+39 815 036 887
info@coopsole.it
www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven