Dave Sijogo van Mission Produce Europe:

"Grote volumes avocado's verwacht deze zomer"

Tholen - De vraag naar avocado's is er nog steeds en het lijkt erop dat die niet geleden heeft onder het Corona-virus, constateert sales manager Dave Sijogo van Mission Produce Europe uit Breda. "Door de groei die supermarkten meemaken om de consument van genoeg levensmiddelen te voorzien, zorgt de versterkte distributie ervoor dat onder andere de avocado altijd in de schappen aanwezig is."

"Hier en daar zijn er de afgelopen maanden wat vertragingen opgetreden als gevolg van overheidsmaatregelen in Peru, Zuid Afrika en Kenia. Maar desalniettemin worden deze zomer  grote volumes verwacht, respectievelijk uit Peru, Kenia en Colombia", vertelt Dave. "Met het geleidelijk open gaan van restaurants en terrassen in Europa, is het de verwachting dat de geplaagde groothandel eindelijk ook weer kan deelnemen aan dit volume, maar wel stap voor stap."

"Daarnaast wordt het aantal mensen dat daadwerkelijk zal gaan reizen tijdens de vakantie op laag ingeschat, dus het is reëel dat de vakantie dichtbij huis zal plaatsvinden en er dus meer tijd wordt besteed aan verse gezonde voeding. Of dit nu thuis is of in een gecontroleerde omgeving zoals terras of restaurant", besluit de sales manager.

Voor meer informatie:
Dave Sijogo
Mission Produce Europe
Hazeldonk 6548
4836 LD  Breda
Tel: +31 (0) 85 066 28 08 
MPEsales@missionproduce.com    
www.missionproduce.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven