Wie nog wil genieten van de Raf-tomaat uit Almería, moet snel zijn

Binnen het assortiment tomaten dat in de zuidelijke Spaanse streek Vega de Almería wordt geteeld, valt één ras op door zijn unieke smaak: de Raf-tomaat.

De Raf-tomaat is immers niet zomaar een tomaat. Het is een zoete, vlezige, aromatische vrucht vol smaak. Wat hem echt tot een delicatesse maakt, is de balans tussen zuur en zoet. De Raf-tomaat wordt in september geplant en reeds eind december begint de oogst, die doorloopt tot eind mei.

Raf is een letterwoord voor de Spaanse woordgroep ‘resistente al Fusarium’. Deze resistentie was één van de oorzaken waarom de tomaat zo populair werd bij de telers. Hij komt voort uit een selectie uit traditionele tomaten, het is dus geen hybride zoals velen denken.

Je kunt hem moeilijk de mooiste tomaat ter wereld noemen, maar dat is reeds geruime tijd geen probleem meer want nu lijkt precies een minder perfecte vorm weer garant te staan voor kwaliteit. Maar bovenal, de tomaat heeft maar heel weinig nodig om in de smaak te vallen.

Hoewel het seizoenseinde nu met rasse schreden nadert, kan er nog steeds genoten worden van een van de beste tomaten die Andalusië te bieden heeft. Zo is hij op het Spaanse grondgebied momenteel nog beschikbaar bij bedrijven zoals Gourmet, die met trots de Raf-tomaat aan huis leveren.

Bron: gourmet.ideal.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven