Marktinformatie Flandria

"Prijzen komkommers verdubbeld ten opzichte van vorige week"

Er is momenteel een sterke aanvoer van tomaten. Door meer licht in het voorjaar kennen we nu een grote productie en zeer goede kwaliteit. Maar de grote maten (vleestomaten) hebben het momenteel moeilijk op de klok, prijzen zakken weg.

Prijzen van komkommers hebben zich goed herpakt, verdubbeling ten opzichte van vorige week. Het goede weer en iets kleinere aantallen spelen hier zeker hun rol. Prei en bloemkool werden fors duurder, minder volume op de klok zorgt voor hogere noteringen. Aantallen jonge prei nemen verder toe. Mooie volumes van paprika terug te vinden op de klok, prijzen blijven min of meer op hetzelfde niveau.

Witloof en aubergine redelijk stabiel in prijs en aantal. Minder rode kolen terug te vinden op de klok, hogere prijzen in vergelijking met vorige weken. Volume kropsla daalt gestaag, gewichten blijven zwaar door het goede weer. Courgettes worden verkocht aan stijgende prijzen, het goede weer zal de productie enkel laten toenemen. Volume asperges neemt af, prijzen verdubbelen in vergelijking met vorige week.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven