Manfred van der Vlag, Sweet Fruits:

"Schone markt en vlotte vraag zorgen voor goede mango-afzet"

Tholen - De mangomarkt is vrij schoon en de vraag goed, wat resulteert in een goede marktsituatie, constateert van Manfred van der Vlag van Sweet Fruits S.A uit Emmen, onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep met vestigingen in Portugal en Nederland. "Het aantal containers wat nu Europa binnenkomt is van dien aard dat de markt het goed aankan. Prijzen liggen op een niveau rond de 7,50 euro en voor de kleine maten zelfs nog wat hoger."


Gevlogen Palmer-mango's

"Het aanbod komt nu hoofdzakelijk uit Afrika, maar het Ivoriaanse seizoen loopt alweer ten einde. De volumes uit Mali zullen geen groot effect hebben op de markt en Senegal komt pas vanaf juni met redelijke volumes de markt op. Daarnaast is er nog aanvoer vanuit Brazilië, maar die volumes zijn ook aflopend, daarbij is daar de lokale markt ook redelijk goed. Al met al zal het totale aanbod de komende weken beperkt blijven."

Bij de start van de Corona-maatregelen zag de mangomarkt er nog heel anders uit. "Toen was er een groot volume beschikbaar en kletste de lockdown er nog overheen. Daar hebben we wel twee à drie weken last van gehad, maar vervolgens is de markt weer aangetrokken en de vraag komt werkelijk uit heel Europa. Geen reden tot klagen dus", besluit Manfred.

Voor meer informatie:
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen |
T.: +31-591-745111
manfred@sweetfruits.pt 
www.sweetfruits.pt


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven