S.Mile importeert de zoete krent uit Canada

Wordt de krent van de Amelanchier de nieuwe superfoodtrend in Duitse supermarkten?

Supermarkten zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en innovaties om nieuwe klanten aan te trekken en aankopen te stimuleren. Superfoods' zijn een populaire categorie in een samenleving die steeds meer gericht is op gezondheid. De krent van de Amelanchier, aangeboden door S.Mile onder haar eigen merk Food United, is niet alleen een noviteit op de Duitse, maar ook op de Europese markt, die precies in deze behoefte aan innovatieve, gezonde producten zou kunnen voorzien. "De krent is een delicatesse, die een uniek en langdurig ontwikkelingsproces heeft en veel gezondheidsvoordelen biedt", zegt Christian Peucker, algemeen directeur van S.Mile.

De krent is geen nieuw product, zoals zoveel superfoods heeft hij een lange geschiedenis. De struik is al meer dan 3000 jaar oud en is een bekend gezicht in veel parken en bossages en in de natuurgeneeskunde. "Terwijl ander zachtfruit, zoals de blauwe bes of de framboos, door de teelt en de massamarkt te lijden heeft gehad van kruisingen en genetische modificatie, heeft de krent het voordeel van een onveranderde genetische ontwikkeling," benadrukt Peucker.

Nieuwe superfood?
Superfood is een voedingsproduct dat geacht wordt gezondheidsvoordelen te bieden, mede op basis van wetenschappelijk bewezen relaties. De Universiteit Wrocław in Polen deed een onderzoek naar de krent. Gezien de ingrediënten lijkt de krent een van de weinige planten te zijn die als superfood kan worden beschouwd.

"Ze zijn niet alleen geschikt voor rauwe consumptie, maar kunnen ook worden gebruikt in compote, sap, taarten, muesli, smoothies, vruchtenpasta's voor ijs, kwark en yoghurt. Ze zijn vooral goed voor het maken van jam of gelei," vervolgt Peucker. Het bedrijf importeert en verkoopt de krenten in gedroogde vorm, omdat de vrucht slechts vier weken per kalenderjaar vers beschikbaar is. Wanneer de krent voet aan de grond krijgt in de Duitse handel, wil S.Mile GmbH zich diversifiëren in de richting van de verwerking.

In Europa wordt de krent van de Amelanchier nog niet commercieel gekweekt of op de markt gebracht. Het wordt al enige tijd in Noord-Amerika geteeld en op de markt gebracht, maar tot nu toe slechts in kleine hoeveelheden en met een lage opbrengst per hectare. "Met de ontwikkeling in Europa kan dit echter snel veranderen."

De volgende stap is dan ook het openstellen van de markt: "Als nichemarkt moet er altijd eerst voor een plaats in het assortiment worden gevochten. Gezien de vele gezondheidsvoordelen van de krent en het bekende imago, ben ik daar positief over," besluit Peucker.

Voor meer informatie:
Christian Peucker
S.Mile GmbH
Ickerner Strasse 3a, 45731 Waltrop
Duitsland
+ 49 2309 7853 513
peucker@smile-gmbh.eu
www.smile-gmbh.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven