Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fluctuerende prijzen voor Italiaanse kersen

In week 20 waren de prijzen van de kersen normaal voor de tijd van het jaar, maar in week 21 was er sprake van een daling maar dit gold niet voor de grote maten en de rassen van hoge kwaliteit. Kortom, er is veel variatie wat betreft de prijzen.

“Tot zaterdag 16 mei waren de prijzen, die gemiddeld rond de €8,00 per kilo lagen, vrij goed. Op 18 mei was er veel aanbod waardoor de prijs zakte naar €4,50 à €5,00 per kilo”, zegt Massimiliano Intorre van het Italiaanse Parmafrutta. Dit bedrijf is actief op de groothandelsmarkt van Parma.

“Op de markten is momenteel veel aanbod, zowel vanuit Zuid- als Noord-Italië. Daarbij komt dat er ook veel aanvoer is vanuit Spanje en het blijft maar toenemen, ook van uit Italië. De Spaanse kersen zijn van goede kwaliteit en de prijs is lager dan die van de Italiaanse.”

Groothandelaar Tazio Zavaglia heeft kersen in alle soorten en maten. “Op 18 mei hebben we kersen afgezet voor €2,00 per kilo, voor de kleine maten, en dat liep op tot €9,00 per kilo voor Ferrovia kersen van hoge kwaliteit uit Apulië. We hebben kersen voor elk budget, maar mijns inziens zijn de kersen uit Apulië de besten in deze periode. Ze zijn erg aromatisch en sappig en dat maakt ze erg smakelijk.”

In het noordelijker gelegen Cesena is de situatie hetzelfde. Massimo Castrogiovanni zegt: "Ik heb alleen kersen uit Noord-Italië en de gemiddelde prijs is €4,50 à €5,50 per kilo en dat is lager dan vorige week."

 

 

 

 

Publicatiedatum: