Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opmars van Brits online supermarkten dankzij coronavirus

VS: hogere winstverwachting voor Walmart tijdens coronacrisis
Analisten van Wall Street verwachten dat Walmart gedurende de coronacrisis meer winst zal genereren. De analisten ramen gemiddeld de winst van Walmart over het eerste kwartaal op $ 1,17 (€ 1,08) per aandeel. Jaar op jaar is dat een verbetering van $ 0,04 (€ 0,04). De netto winst wordt geraamd op rond de $ 3,2 mld (€ 3,0 mld), wat min of meer overeenkomt met het resultaat van een jaar geleden.
Bron: talkbusiness.net

Ahold Delhaize USA verbetert capaciteit voor koelbewaring
Ahold Delhaize USA gaat met het in koelbewaring gespecialiseerde bedrijf Americold samenwerken om de eigen capaciteiten op dit vlak te verbeteren. Samen wordt gewerkt aan twee volledig geautomatiseerde logistieke centra met koelbewaring. De totale capaciteit voor koelbewaring wordt door de nieuwe faciliteiten uitgebreid met 46.450 vierkante meter. De nieuwe faciliteit die in Plainville, Connecticut wordt opgezet zal vestigingen van de ketens Stop & Shop en Hannaford in het noordoosten van de VS ondersteunen. De nieuwe locatie in Mountville, Pennsylvania is ter ondersteuning van winkels van de ketens Giant Food en Food Lion in de Mid-Atlantic-regio. Beide faciliteiten krijgen onder andere een geïntegreerd systeem voor transportmanagement en technologie om zo efficiënt mogelijk toekomstige distributieprocessen te ramen.
Bron: supplychainanalysis.igd.com 

VS: sterke maandomzet voor levensmiddelen
Hoewel de omzet van de Amerikaanse retailsector als geheel in mineur is, blijft de omzet van levensmiddelen hoog. In april daalde de omzet van de retailsector bijna twee keer zoveel als in maart. De omzet bij supermarkten steeg in april jaar op jaar met 12%. Ten opzichte van maar daalde de supermarktomzet echter met 13,1%, zo blijkt uit informatie van het Amerikaanse bureau voor de statistieken. De daling ten opzichte van maart komt voornamelijk omdat maart werd gekenmerkt door de enorme vraag waar in het begin van de coronacrisis sprake van was. In maart steeg de omzet bij supermarkten jaar op jaar met 29,3% en maand op maand met 26,9%. 
Bron: www.supermarketnews.com

VS: Target blijft doorgaan met bonussen voor werknemers
In tegenstelling tot directe concurrenten als Kroger, blijft Target voorlopig doorgaan met de tijdelijke salarisbonus voor werknemers. Kroger gaf ondanks aan dat de keten na 17 mei geen bonussen voor medewerkers meer zal uitkeren. De bonussen zijn bedoeld als beloning voor personeel dat tijdens de pandemie actief werkzaam is gebleven. Andere grote bedrijven die naar verwachting aan het einde van mei met de bonussen zullen stoppen zijn Amazon en Starbucks. Een andere uitzondering naast Target is de supermarktketen Meijer. Meijer zal volgens een woordvoerder op zijn minst tot 20 juni een bonus van $ 2 (€ 1,84) per uur uit blijven keren.
Bron: eu.freep.com

Opmars van Brits online supermarkten dankzij coronavirus
Uit onderzoek blijkt dat bijna 22% van alle Britse consumenten die voorheen nog nooit gebruik hadden gemaakt van online supermarkten dit nu wel doen. De online supermarktsector van het Verenigd Koninkrijk lijkt een groeispurt te ondergaan, die ook na het coronavirus aan zal houden. Het onderzoek laat verder zien dat het aantal consumenten dat minstens 50% van alle boodschappen online bestelt naar verwachting toe zal nemen van iets minder dan 20% tot meer dan 30%.
Bron: www.computing.co.uk

Australië: Coles-werknemers krijgen coronabonus
Coles, de tweede grootste supermarktketen van Australië, gaat zijn actieve medewerkers een bonus geven wegens hun inspanningen tijdens de coronacrisis. In totaal krijgen 100.000 werknemers die in de periode van maart en april werkzaam zijn geweest een eenmalige bonus. Deze periode valt samen met zowel een kritiek punt in de verspreiding van het virus als met een ongekende vraag vanuit de consument. Volgens Coles-CEO was in deze periode de druk op de winkels, distributiecentra en andere faciliteiten van Coles enorm.
Bron: www.hcamag.com  

China: Alibaba bouwt Hema Village in Sjanghai
Alibaba heeft voor zijn supermarktketen Hema Fresh een nieuwe faciliteit geopend in de omgeving van Sjanghai. De locatie betreft een zogeheten Hema Village, een geavanceerd locatie voor in dit geval de teelt van Cuiguan-peren. Het teeltbedrijf bevindt zich op het eiland Chongming, vlakbij de kust ten noorden van het stadscentrum van Sjanghai. De Hema Village is ontwikkeld in samenwerking met het stadsbestuur van Sjanghai. De Cuiguan-peren zijn bestemd voor zowel het online platform als de fysieke supermarkten van Hema Fresh.

Cuiguan-peren worden gekenmerkt door een dikke schil, een klein klokhuis en een sappige, zoete smaak. Het perenras wordt jaarlijks grofweg tussen juli en augustus op de markt geplaatst. Het seizoen van dit jaar wordt gekenmerkt door een grote vraag. Veel telers van dit perenras hebben aangegeven overstelpt te worden met bestellingen. Mogelijk komt dit door een Chinese woordspeling op de naam Cuiguan-peer, die grofweg kan worden vertaald als "dat het coronavirus maar weer snel weg is".
Bron: www.producereport.com

VK: Buurtwinkels nemen marktaandeel over van grote ketens
Volgens een woordvoerder van Costcutter heeft het marktsegment voor buurtwinkels meer dan 20% aan omzet overgenomen van grote omnichannel retailers. Met name de omzet die met diepgevroren producten wordt verkregen is fors gestegen. Mike Hollis, retaildirecteur bij Costcutter, meldde dat de omnichannel retailers in het begin van de pandemie een forse toename in omzet zagen. "Ze zien nu echter hoe de vraag weer minder wordt. De beschikbaarheid van producten is hierdoor weer verbeterd, maar aan de hand van de statistieken waar wij de beschikking over hebben kunnen we zien dat er minder omzet wordt gegenereerd. De omzet ligt voor deze ketens op 20% minder dan normaal rond deze tijd van het jaar".
Bron: www.betterretailing.com

Publicatiedatum: