Jim Westhoff (Valstar):

"Tomatenprijs over de hele linie te laag, komkommermarkt grillig en paprika's aan de goede kant van de streep"

Tholen - Grillig, zo valt de huidige kasgroentenmarkt volgens Jim Westhoff van Valstar nog het beste te typeren. "We verkopen misschien nog wel meer dan andere jaren, maar je moet wel andere routes bewandelen. Zo neemt de retail bovengemiddeld af, maar de foodservice zit in bepaalde landen echt nog helemaal dicht en ook nu de maatregelen in veel landen versoepeld worden, is het nog maar de vraag of alle horecagelegenheden opengaan met bijvoorbeeld een gehalveerde capaciteit."

"De paprika's zitten vooralsnog aan de goede kant, hoewel de prijs niet eens uitzonderlijk hoog is. Normaal zijn de paprika's tot juni altijd wel goed aan de prijs. Wellicht kan de afzet dit jaar richting Pinksteren nog een leuke opleving krijgen", constateert Jim. "De komkommerprijs ligt nu qua prijsvorming op een redelijk niveau, maar of dat aanhoudt, is maar zeer de vraag. Die markt ontwikkelt zich zo grillig, de prijs kan de ene dag omhoog gaan en de volgende dag weer hard onderuit."

"Voor tomaten zijn de prijs eigenlijk over de hele linie te laag. Er is teveel aanbod, met name door de foodserviceprogramma's die nu op de dagmarkt terecht komen. Dat zie je nu bijvoorbeeld met losse tomaten. Aubergines exporteerden we voorheen veel naar het Verenigd Koninkrijk en daar zie je nu ook wel dat die markt een groot foodservice-aandeel heeft. Bepaalde contracten nu op de daghandel verkopen is niet bepaald niet lonend, maar anderzijds denk ik dat de impact van Corona over de grote linie van de Agf-sector nog niet helemaal tegenvalt ten opzichte van andere branches", besluit Jim.

Voor meer informatie:
Jim Westhoff
Valstar
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 530804
F: +31 174 530888
J.Westhoff@valstar.nl   
www.valstar.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven