Invest-NL

Teller overbruggingsfinanciering voor innovatieve bedrijven staat op 630 miljoen

Twee weken na de openstelling van de Corona-Overbruggingslening (COL) en het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS) hebben bijna 1.300 startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers een aanvraag ingediend. De bedrijven vragen in totaal 630 miljoen euro aan via een van beide faciliteiten.

Ongeveer 1.270 bedrijven vroegen sinds 29 april circa 460 miljoen euro aan via de COL. Deze bedrijven zijn samen goed voor de werkgelegenheid van 14.500 fte. Het hoge aantal is te verklaren door de grote financieringsbehoefte bij startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers. Zij kunnen via de COL een aanvraag vanaf 50.000 euro indienen en gebruik maken van gunstige voorwaarden. Het gemiddeld aangevraagd bedrag is landelijk circa 365.000 euro.

Het kabinet heeft in eerste instantie 100 miljoen uitgetrokken voor de COL. Door de grote hoeveelheid aanvragen blijkt de doorlooptijd van 9 werkdagen voor aanvragen tot 500.000 euro niet haalbaar en wordt ernaar gestreefd deze binnen 14 werkdagen te behandelen. Voor financieringen tussen 500.000,- en 2 miljoen euro wordt gestreefd naar een uitvoeringstermijn van maximaal 3 werkweken.

Invest-NL trekt voor de regeling TOPSS 100 miljoen euro uit. Voor aanvragen hanteert Invest-NL een ondergrens van 2 miljoen. De TOPSS financiering is bedoeld om ook tijdens de COVID-19 crisis door te kunnen gaan met investeren. In 2 weken tijd kwamen bij Invest-NL 27 aanvragen terecht. De totale financieringsbehoefte van deze aanvragen bedraagt 170 miljoen euro. Invest-NL zal bij een positieve beoordeling maximaal 50% van de financiering voor rekening nemen.

Bron: Invest-NL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven