Promotieonderzoek Ita Sulistyawati (WUR)

Kwaliteit van gedroogde mango's is verder te optimaliseren

Ita Sulistyawati onderzocht de mogelijkheid om de verwerking van mango's tot een droog product te verbeteren. Op basis van technologische studies stelde zij vast welke impact vacuüm impregnatie en een hoge drukbehandeling voorafgaand aan osmotische dehydratie van invloed zijn op de kwaliteit van gedroogde mango's, om dit proces te optimaliseren. Woensdag 20 mei hoopt Ita Sulistyawati te promoveren aan de Wageningen Universiteit.

Via gedroogd fruit is de consumptie van fruit wellicht te stimuleren. Gedroogd fruit bevat veel waardevolle en gezondheidsbevorderende stoffen en is smaakvol. Het feit dat het fruit daarbij een bewerking ondergaat, kan er voor zorgen dat consumenten daar minder oog voor hebben. Sulistyawati wijst ook op het belang om daar bij het optimaliseren van het verwerkingsproces oog voor te hebben.

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven