Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei franchisesector food en horeca houdt aan

Het totaal aantal franchiseformules in food is met 12,5 procent gestegen van 96 naar 108 formules. Het aantal horecaformules steeg ook maar minder hard met 9 procent van 116 naar 126 formules. Dat blijkt uit de cijfers van de NFV Franchise Statistiek over het jaar 2019.

Nederlandse franchiseformules realiseerden vanuit hun franchisevestigingen een omzet van ruim 17 (food) en 3,3 miljard euro ex btw, dit was eerder respectievelijk 15,7 en 2,9 miljard. Er wordt, net als in de rest van Europa, gerekend met formules met twee of meer franchisenemers.

Positieve cijfers, die volgens het NFV Franchise Statistiek bevestigen dat franchise een bewezen en krachtig samenwerkingsmodel is en het economische klimaat van 2019 kansrijk was voor startende ondernemers. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de NFV en zij verzorgt al vanaf 1985 jaarlijks de statistiek van franchise in Nederland.

 

Publicatiedatum: