Kleinere oogst Chinese Huang Guifei watermeloenen door lagere temperaturen

Lanzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Gansu, heeft een trotse traditie van watermeloenenteelt die teruggaat tot de oudheid. De Huang Guifei watermeloen is een watermeloensoort die kenmerkend is voor dit gebied. Het vruchtvlees is duidelijk geel. De schil van de meloen is dun. De watermeloen is vrij sappig en heeft een suikergehalte van 13%-14%. De Huang Guifei watermeloen kwam een maand geleden al op de Chinese markt.

"De gemiddelde temperatuur in Gansu tijdens het watermeloenseizoen was ongeveer 5 tot 6 graden lager dan rond dezelfde periode vorig jaar," zegt Guan Li, manager van Gansu Yi Bing E-commerce Development. "Het totale volume van Huang Guifei watermeloenen daalde met 35% als gevolg van deze weersomstandigheden. De watermeloenen zien er niet zo aantrekkelijk uit als vorig jaar en ze zijn ongeveer 30% kleiner dan normaal. Wat de prijs betreft, zijn de gele watermeloenen normaal gesproken ongeveer 40% duurder dan gewone watermeloenen. De huidige marktprijs van gele watermeloenen is 10 yuan (1,28 euro) per 0,5 kg."

"Het totale areaal van de Huang Guifei watermeloenen is niet zo groot, want dit is een lokale watermeloenvariƫteit. Het totale verkoopvolume is ongeveer 35-40 duizend kg per jaar. De vraag op de markt is over het algemeen groter dan het aanbod en de leveringssnelheid is extreem hoog. Aangezien het volume echter relatief klein is, is de verkoop meestal beperkt tot de lokale markten. Dit jaar hebben we ook geƫxperimenteerd met online verkoop om consumenten in andere provincies te bereiken."

"Helaas raken de watermeloenen tijdens het transport gemakkelijk beschadigd, omdat de schil van de meloen vrij dun is. We kunnen de watermeloenen niet verkopen als de schil van de meloen scheurt. De kostprijs van het transport is daarom extreem hoog. We overleggen momenteel met een aantal verpakkingsfabrieken om dit specifieke probleem op te kunnen lossen. We hopen onze verpakkingen te optimaliseren en het transport van Huang Guifei watermeloenen te verbeteren. We willen onze watermeloenen binnenkort veilig naar andere provincies vervoeren en een nog groter aantal consumenten de kans geven om deze unieke en karakteristieke watermeloenvariƫteit te proeven."

Het bedrijf werkt samen met watermeloentelers waarvan de plantages een areaal van meer dan 13 hectare beslaan. Naast de Huang Guifei watermeloenplantages heeft het bedrijf ook boomgaarden en teeltbedrijven voor appelen en aardappelen. Op de vraag naar de toekomst van het bedrijf antwoordt Guan: "De Europese markt heeft een voorkeur voor biologisch fruit. Op dit moment vragen we voor veel van ons fruit een biologische certificering aan. We hopen onze exportactiviteiten te ontwikkelen en uit te breiden. We willen de hele wereld de kans geven om de karakteristieke tuinbouwproducten van Gansu te proeven."

Voor meer informatie:
Liu Yibing
Gansu Yi Bing E-commerce Development Co., Ltd.
+86 1773998833


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven